Acasă Favorite Alegeri prezidențiale SUA 2020

Alegeri prezidențiale SUA 2020

La fiecare patru ani, americanii merg la urne pentru a vota pentru un nou președinte și pentru următorul Alegerile din SUA vor avea loc pe 3 noiembrie 2020, data la care va fi ales cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

Cu toate acestea, datorită personalității scandaloase și controversate a lui Donald Trump, care a fost la putere din ianuarie 2017, mulți experți consideră că alegerile prezidențiale din 2020 sunt mai importante decât cele anterioare.

În plus, în acest an există un număr neobișnuit de mare de candidați democrați la președinția Statelor Unite, iar printre aceștia un număr record de femei.

Citește și: Evaluarea candidaților la președinția SUA.

În această revizuire, vom analiza cum, cine și când va candida la președinția Statelor Unite. Și, de asemenea, cine nu va face acest lucru (dar acest lucru nu este sigur).

Cine poate participa la alegerea președintelui Statelor Unite ca candidat

Cerințe pentru candidații la președinția Statelor UniteOrice american se poate înscrie ca candidat la funcția de șef al Casei Albe. Pentru a face acest lucru, trebuie să îndeplinească trei condiții principale:

 1. au cetățenie americană prin naștere;
 2. varsta de la 35 de ani;
 3. locuiește în Statele Unite de cel puțin 14 ani.

Ce se va întâmpla înainte de alegeri?

PrimareAcum politicienii americani care vor să concureze pentru președinție se pregătesc pentru alegerile primare („primare”) din toată țara. În mod tradițional, acestea au loc de la începutul lunii februarie până în iunie în toate statele. Acesta este un vot cu drepturi depline, ale cărui rezultate pot afecta foarte mult poziția unuia sau altuia candidat și campania sa electorală.

Sarcina principală a candidaților este de a câștiga în acele state în care au loc primare primare. Acest lucru va da mai multă greutate politică numelui lor.

Scopul primarelor este de a împiedica candidații din același partid să ia voturi unul de la altul la alegeri majore. În consecință, conform rezultatelor primarelor va fi selectat un candidat din fiecare partid.

În același timp, candidații care vor pierde vor putea participa la alegeri în SUA în 2020, dar fără sprijinul partidului.

După ce partidele au decis principalele favorite, va începe cea de-a treia etapă, în cursul căreia candidații vor călători prin țară, făcând campanie pentru alegători și ținând dezbateri televizate.

Suntem aleși, suntem aleși

Cum sunt alegerile prezidențiale din SUAÎn Statele Unite, există un sistem electoral în două etape, cu ajutorul căruia se stabilește cine va fi numit „domnul președinte” în următorii 4 ani.

 1. Când locuitorii fiecărui stat merg la vot și votează pentru președintele preferat și vicepreședintele (merg „în tandem”), candidații nu își vor primi voturile direct.La urma urmei, a doua etapă este votarea colegiului electoral.
 2. Fiecare stat (precum și Washington, DC) are un anumit număr de voturi electorale. Depinde de numărul reprezentanților statului în Congres. California are cel mai mare număr de alegători (55).

În ziua votării (la o lună după ziua alegerilor generale), alegătorii se întâlnesc în capitalele lor de stat, cu excepția cazului în care este specificată o altă locație de votare, și organizează alegerile efective pentru președintele Statelor Unite.

Dacă luăm toate cele 50 de state și 3 voturi de la Washington, atunci numărul total de voturi electorale este de 538, ceea ce înseamnă că un candidat trebuie să adune cel puțin 270 de voturi pentru a câștiga.

Alegătorii votează de obicei candidatul cu cele mai multe voturi în statul lor. În același timp, nu există prevederi în legea federală a țării care să oblige alegătorii să voteze exact așa cum își doresc alegătorii.

Dacă va fi o tragere la sorți, atunci totul va fi decis de rezultatele votului în Camera Reprezentanților. Câștigătorul trebuie să primească voturi de la reprezentanții a 26 de state.

Ziua alegerilor din SUA 2020: un pic de istorie

Ziua Alegerilor SUA 2020Ziua generală a votului pentru președinția Statelor Unite în 2020 va cădea pe 3 noiembrie. Această zi nu a fost aleasă întâmplător. 3 noiembrie este prima marți a lunii și, în același timp, o zi lucrătoare, care este pe deplin în concordanță cu principiile stabilite în 1845.

„De ce ar trebui ca o singură zi pentru alegerile din Statele Unite să îndeplinească aceste două criterii?” S-ar putea întreba un cititor curios. Pentru că în secolul al XIX-lea, fermierii constituiau majoritatea populației americane. Pentru a vota, au trebuit să se deplaseze la secțiile de votare, petrecând mult timp pe drum. Puțini oameni au vrut să facă acest lucru în ziua liberă; în plus, duminică, oamenii cu frică de Dumnezeu mergeau la biserică. Dacă ieșiți pe drum luni, atunci marți puteți ajunge la destinație.

Și noiembrie a fost ales pentru că până atunci recolta se încheiase deja și frigul sever nu venise încă.

Principalele petreceri

Partidele republicane și democratice din Statele UniteExistă doar două partide principale în Statele Unite - democrații (partidul liberal, de centru-stânga) și republicanii (partidul conservator, de centru-dreapta).

Alți candidați „din afara” participă uneori, fie din Partidul Libertarian, fie din Partidul Verde.

Cu toate acestea, tradiția politică din America este foarte puternică, iar candidații nedemocratici sau republicani nu sunt văzuți ca fiind concurenți serioși.

Candidat cheie GOP: Donald Trump

Candidat GOP: Donald Trump

Patruzeci și cinci de președinte al Statelor Unite. Gata să devină primul președinte din istoria SUA care se confruntă cu acuzarea Camerei Reprezentanților și apoi să fie reales.

Principalul candidat democratic: Joe Biden

Candidat democratic: Joe Biden

De luni până miercuri, 17-20 august, reprezentanții Partidului Democrat din SUA organizează o convenție la nivel național, care se desfășoară în format video din cauza amenințării cu coronavirus.

Joe Biden a fost ales ca purtător de cuvânt democratic pentru cursa prezidențială. Și în cazul victoriei lui Biden, Kamala Harris, un senator din California, va deveni vicepreședinte. Nici o americană neagră din istoria SUA nu a jucat vreodată a doua lăutărie în Casa Albă. Dar alegătorii negri, în special femeile negre, sunt pilonii Partidului Democrat și au jucat un rol cheie în victoria lui Biden în primare.

În timpul unei întâlniri virtuale a Partidului Democrat, un număr de foști oponenți ai lui Biden (inclusiv senatorul din Minnesota Amy Klobuchar și primarul din Indiana Pete Battigieg) au ieșit cu aprobarea candidaturii sale.

Săptămâna viitoare va avea loc o ceremonie virtuală de nominalizare a republicanilor. Acolo, actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump, va ține un discurs de bun venit.

Joe Biden - printre străini

Dar democrații nu sunt singuri în a cânta ode laudative candidatului lor. Unii republicani proeminenți ar dori, de asemenea, să-l vadă pe Joseph Biden ca președinte al Statelor Unite.

Deci, candidatura sa a fost susținută de republicanul Colin Powell, care din 2001 până în 2005 a ocupat funcția de secretar de stat sub conducerea lui George W. Bush. În special, Powell speră că Biden va acorda o atenție specială intereselor armatei.

Pe lângă Colin Powell, republicanul John Keysick, fostul guvernator al Ohio, și-a anunțat simpatiile politice față de Biden.

Cine conduce sediul central al lui Biden?

Bernie SandersPotrivit actualului lider american Donald Trump, sediul campaniei lui Joe Biden este de fapt condus de senatorul Bernie Sanders, în vârstă de 78 de ani. Trump și-a exprimat această opinie pe 18 august, în timpul unui discurs adresat susținătorilor săi.

El a adăugat, de asemenea, că Biden a devenit o marionetă condusă de radicalii de stânga, ceea ce a făcut ca agenda politică a Partidului Democrat să se deplaseze spre stânga.

„Bernie Sanders a exprimat în discursul său multe idei care au fost considerate radicale în urmă cu câțiva ani. Acum este mainstream. Era Bernie Sanders, deoarece Joe însuși nu înțelege unde se află deja. Dar chiar dacă știa chiar el, a fost dus atât de departe spre stânga încât țara noastră nu va mai fi statul pe care îl cunoaștem ”, A spus Trump.

De ce alegerile prezidențiale americane din 2020 vor fi atât de diferite față de 2016

Hillary Clinton a condus multe sondaje pe tot parcursul ciclului electoral din 2016 și, deși sondajele la nivel național au fost destul de exacte, imaginea a fost distorsionată atunci când a venit la votul popular.

Deci, cine poate da vina pe democrați dacă nu cred că ultimele sondaje care arată că Biden are un avantaj semnificativ la nivel național și în statele cheie?

Dar există multe motive pentru care 2020 nu este 2016:

 1. Trump pare să aibă un plafon de aprobare mai mic de 50%, sondajele efectuate în august atrăgându-i un rating de 41% până la 46%.

 1. Ponderea voturilor terților este probabil mai mică: aproximativ 6% dintre alegători au votat pentru candidații terților în 2016, cel mai mare procent din 1996. Acest lucru l-a ajutat pe Trump să câștige Colegiul Electoral. Dar procentul de persoane care votează pentru candidați terți în această toamnă este probabil să fie mai mic din mai multe motive, inclusiv:

 • Biden lucrează îndeaproape cu senatorul Bernie Sanders din Vermont și are o relație mai bună cu Sanders decât Clinton.
 • Candidații terți sunt mai puțin vizibili de această dată și primesc mai puțină atenție decât în ​​2016.
 • Poate cel mai important, nimeni nu subestimează șansele lui Trump, așa cum au făcut unii în 2016. Democrații îl văd ca pe o amenințare mult mai clară, mai reală și mai urgentă, care ar putea câștiga realegeri.
 1. Oamenii îl iubesc pe Biden mai mult decât Hillary Clinton: Trump și Clinton au fost doi dintre cei mai antipatici candidați la președinție din istoria americană.

Evaluări ale candidaților

Vom vedea Hillary Clinton luptându-se împotriva lui Donald Trump?

Hillary Clinton vs Donald TrumpÎn ceea ce privește principala amenințare a lui Trump în 2016 - frenetica democrată Hillary Clinton - într-un interviu acordat BBC a spus că nu intenționează să intre în cursa prezidențială, dar se află sub o presiune enormă pentru a o convinge să schimbe planurile.

„Așa cum spun - niciodată, niciodată, niciodată nu spune niciodată”A spus Clinton.

Când anume se va confrunta Trump cu candidații pentru cel de-al 46-lea președinte al SUA?

Convenția Națională Democrată, la care Joe Biden a fost desemnat candidatul democrat, a avut loc în perioada 17-20 august.

Convenția republicană are loc mai târziu, în perioada 24 - 27 august. Din punct de vedere tehnic, președintele Trump nu este încă un candidat oficial GOP până când nu a fost anunțat la convenție.

După aceea, putem aștepta cu nerăbdare patru discuții în timp ce Donald Trump și vicepreședintele Mike Pence urcă pe scenă alături de adversarii lor democrați.

Ce se întâmplă după ce se anunță câștigătorul cursei prezidențiale?

După anunțarea rezultatelor alegerilor din SUA din 2020, va începe o scurtă perioadă de tranziție, timp în care noul șef al Casei Albe va putea selecta membrii guvernului și elabora un plan pentru acțiuni ulterioare.

În ianuarie, noul președinte va jura la un eveniment numit inaugurare.

După ceremonia Congresului, președintele se va întoarce la Casa Albă pentru a-și începe mandatul de patru ani.

Ultimele stiri

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură