Acasă Cărți Top 10 cele mai bune cărți de bucate din lume

Top 10 cele mai bune cărți de bucate din lume

În ciuda abundenței rețetelor pentru diverse feluri de mâncare pe Internet, cărțile de bucate nu își pierd popularitatea. Sunt deosebit de valoroase acele publicații la care vă puteți întoarce de la o zi la alta.

Aceste tomuri au intrat astăzi Top 10 cele mai bune cărți de bucate din lume... Este de remarcat faptul că unele dintre cărți au fost publicate pentru prima dată acum 100 de ani.

10. Larousse Gastronomique

Larousse gastronomiquePrima ediție a enciclopediei gastronomice datează din 1938. La început, Larousse Gastronomique includea bucătărie exclusiv franceză. Astăzi, multivolumul este dedicat bucătăriei europene în general. Versiunea în limba rusă include 8 volume, fiecare dintre ele costând peste 2 mii de ruble.

9. Bucătarul cel bun

Bucătarul bunAceastă serie de cărți de bucate în limba engleză are 28 de volume. Versiunea rusă include 9 cărți despre brutărie, fructe, vinuri, carne, carne de pasăre și feluri de mâncare din cereale, paste și leguminoase. Costul fiecărui volum este de aproximativ 650 de ruble.

8. Cum să gătești totul, Mark Bittman

Cum să gătești totulAceastă carte a lui Mark Bittman este considerată principalul ghid culinar pentru gospodinele americane. Titlul publicației este tradus „Cum să gătești totul”. Din păcate, „Cum să gătești” nu a fost publicat în limba rusă, dar variația sa în limba engleză este foarte populară chiar și printre compatrioții noștri.

7. Jamie's Kitchen, Jamie Oliver

Bucătăria lui JamieCărțile lui Jamie Oliver sunt extrem de populare în întreaga lume. Jamie's Kitchen a fost tradus în 28 de limbi și publicat în 40 de țări. În Rusia "Jamie's Kitchen" se vinde cu aproximativ 1100 de ruble.

6. Despre mâncare și gătit, Harold McGee

Despre mâncare și gătitÎn mod surprinzător, această carte este una dintre preferatele multor bucătari, deși nu se găsește nici o rețetă în ea. Publicația descrie în detaliu procesele care au loc cu unul sau alt produs în timpul procesului de pregătire. Autorul Harold McGee este considerat nașul bucătăriei moleculare populare de astăzi. Deși nu există o traducere în rusă a cărții, versiunea în limba engleză este vândută cu succes, de exemplu, pe Ozon.ru.

5. Arta simplă, Shizuo Tsuji

Arta simplăTraducerea rusă a acestei cărți de japonezul Shizuo Tsuji a fost intitulată „Simplitate rafinată”. Autorul este cel mai respectat cunoscător al bucătăriei japoneze din lume. Prin urmare, cartea oferă o idee atât despre prepararea mâncării, cât și despre ritualurile asociate cu servirea. Ediția rusă costă aproximativ 1.500 de ruble.

4. Cum să gătești, Delia Smith

Cum să găteascăDelia Smith a scris trei cărți despre gătit ouă, paste, pâine, produse de patiserie, carne, fructe și multe altele. Două cărți din trei au fost publicate în Rusia. „Cum să gătești ...” - un ghid excelent pentru gospodinele novice, pentru că elementele de bază ale pregătirii diferitelor feluri de mâncare sunt prezentate simplu și clar. Prețul fiecărei cărți de Delia Smith este de aproximativ 400 de ruble.

3. Cartea mâncării evreiești, Claudia Roden

Cartea mâncării evreieștiRodin scrie de peste 10 ani o carte despre mâncarea evreiască. Rezultatul a fost o publicație atât de cuprinzătoare încât The Guardian a inclus cartea în primele zece manuale culinare importante din lume în 2013. Este de remarcat faptul că toate rețetele sunt complet autentice, adică autorul nu permite nicio simplificare a procesului de preparare și substituire a ingredientelor.

2. Bazele practice ale artei culinare, Pelageya Alexandrova-Ignatieva

Bazele practice ale artelor culinarePublicată în 1927, cartea a cunoscut recent o renaștere. Publicația conține rețete atât pentru limba rusă nativă, cât și pentru multe alte feluri de mâncare.Cartea descrie diverse metode de procesare a alimentelor, chiar și scheme de tăiere a cărnii și a peștelui, precum și o descriere a procesului de gătit, atât pentru noi cât și pentru preparatele aproape uitate.

1. Cadou tinerelor gospodine, Elena Molokhovets

Cadou pentru tinere gospodinePublicată pentru prima dată în 1861, cartea a trecut prin multe reîncarnări. Printre rețetele descrise în carte se numără supe simple, gustări, garnituri și există, de asemenea, feluri de mâncare atât de complexe, precum porcul de alăptare și pateul de rac. Editorii moderni publică în mod activ fragmente selectate din cartea originală.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură