Acasă Favorite Cele mai înspăimântătoare 15 filme de groază din lume

Cele mai înspăimântătoare 15 filme de groază din lume

Alegerea unui tablou mistic care vă poate da pielea de găină nu este o sarcină ușoară. Cu toate acestea, lumea are cele mai înfricoșătoare filme de groază, o listă cu cei care merită văzuți pentru a vă gâdila nervii.

Acestea sunt incluse în hit-ul nostru al celor mai bune filme de groază din secolul 21, bazat pe proiectul Science of Fear de la compania britanică BroadbandChoices.

Scară de frică a filmului de groază
Scară de frică a filmului de groază

Cum a fost experimentul

  1. Cei cincizeci de adulți din studiu au petrecut în total 100 de ore vizionând diverse filme de groază.
  2. În total, au urmărit 35 de filme de groază de top pe IMDB, Rotten Tomatoes și Reddit.
  3. În acest timp, cercetătorii au monitorizat ritmul cardiac al subiecților. Astfel, a devenit clar la ce film a reacționat cel mai mult publicul.
  4. În timp ce metoda pe care BroadbandChoices o folosește pentru a compila o listă cu cele mai înfricoșătoare filme din toate timpurile nu este în niciun caz fiabilă, oferă o privire asupra efectului pe care un film de groază îl poate avea asupra oamenilor.

Așa arată primele 10 cele mai înfricoșătoare filme de groază care îi vor face pe spectatori să-și simtă pulsul.

15. Masacrul din Texas Chainsaw (1974)

Masacrul din Texas Chainsaw (2003)

KinoSearch: 6,6 din 10
IMDb: 6,2 din 10
Gen: orori
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: Tobe Hooper
Muzică: Wayne Bell, Tobe Hooper
Durată: 83 minute

Cinci tineri sunt prinși în țara din Texas, căzând în ghearele unui monstruos clan de canibali.

În timpul filmărilor, actrița Marilyn Burns, care a jucat-o pe Sally, a fost grav rănită de o ramură de copac când a fugit de Leatherface. Deci, în scena urmăririi, sângele de pe hainele ei este real.

14. Halloween (1978)

Halloween (1978)

KinoSearch: 7,1 din 10
IMDb: 7,8 din 10
Gen: groază, thriller
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: Marcus Nispel
Muzică: Steve Jablonski
Durată: 98 minute

Halloween-ul este chiar după colț și, dacă sunteți în căutarea filmului perfect de coagulare a sângelui pentru a-l viziona în Ajunul Sfinților, atunci acesta este.

Povestea confruntării dintre adolescenții americani și un maniac cu o mască pe față a devenit atât de populară încât a devenit plină de continuări, imitații și chiar parodii. Ai putea să te descurci cu Michael Myers?

13. Un coșmar pe strada Elm (1984)

Un coșmar pe strada Elm (1984)

KinoSearch: 7,6 din 10
IMDb: 7,5 din 10
Gen: orori
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: Wes Craven
Muzică: Charles Burnsteen
Durată: 92 minute

Adevărata vedetă a genului filmelor de groază a făcut ca inimile oamenilor să bată des, adesea de zeci de ani. Pentru cei care au participat la experimentul BroadbandChoices, când urmăreau „Un coșmar pe strada Elm”, ritmul cardiac a crescut la 78 de bătăi pe minut, iar uneori - până la 104.

Chiar și ținând cont de vârsta considerabilă a imaginii, este încă interesant să-l urmăriți pe Freddy Krueger, care își chinuie victimele în somn. Această groază de tineret a devenit strămoșul unei serii întregi de filme și a unui singur serial TV, uniți de ticălosul principal - un maniac desfigurat cu degete de ras.

Anul trecut a devenit cunoscut faptul că drepturile asupra francizei au fost din nou transferate moștenitorilor regretatului Wes Craven. Acum, ei caută o oportunitate de a reînvia povestea despre Freddy Krueger.

12. Loc liniștit (2018)

Quiet Place (2018)

KinoSearch: 6,7 din 10
IMDb: 7,50 din 10
Gen: groază, fantezie, dramă
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: John Krasinski
Muzică: Marco Beltrami
Durată: 90 de minute

Un SF rar printre cele mai bune filme de groază. La epicentrul a ceea ce se întâmplă este o familie care încearcă să supraviețuiască într-un teritoriu complet ocupat de monștri extratereștri.

Monștrii reacționează la cel mai mic sunet, astfel încât cheia supraviețuirii este să taci. Cu toate acestea, personajul principal este însărcinat, iar o casă cu un copil nu va fi cel mai liniștit loc.

11. Clopotul (2002)

Clopotul (2002)

KinoSearch: 7,3 din 10
IMDb: 7,1 din 10
Gen: groază, detectiv, thriller
Țară: SUA, Japonia
Producător: Gor Verbinski
Muzică: Hans Zimmer
Durată: 115 minute

Probabil cel mai captivant film de groază vreodată, popularitatea sa este dovedită de numeroasele continuări, preceluri și remake-uri care au fost filmate.

Intriga se învârte în jurul unei casete video misterioase, după care urmează un apel telefonic și o voce spune că mai ai doar 7 zile de trăit.

O săptămână mai târziu, toți cei care au urmărit caseta mor inevitabil, dar Rachel nu vrea să suporte moartea și decide să rezolve enigma din videoclip. Acest film de groază a fost interzis să apară în unele țări din întreaga lume.

10. Vizită (2015)

Visit (2015)

KinoSearch: 6,1 din 10
IMDb: 6,2 din 10
Gen: groază, detectiv, thriller
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: M. Night Shyamalan
Muzică: diverse compoziții
Durată: 94 minute

Ce poate fi mai plăcut și mai inocent decât vizita nepoților la bunici iubitori? Ei bine, regizorul M. Night Shyamalan vă va arăta o imagine diferită a iubirii înrudite.

Filmat în genul filmului găsit, filmul spune povestea unui frate și soră - Tyler și Becky - care fac un proiect video despre familia lor.

Mama lor îi trimite pe Tyler și Becca la bunici, pe care copiii nu i-au mai văzut până acum. Persoanele în vârstă sunt amabile și primitoare. Pur și simplu se comportă puțin ciudat și interzic nepoților să părăsească camera după 21.30 ...

9. Descent (2005)

Descent (2005)

KinoSearch: 6,8 din 10
IMDb: 7,2 din 10
Gen: groază, aventură, thriller
Țară: Regatul Unit
Producător: Neil Marshall
Muzică: David Julian
Durată: 99 minute

Sarcina fascinantă de a explora o grotă misterioasă se transformă rapid într-un coșmar când o cădere de piatră a blocat ieșirea spre vârf.

Și acum, o companie de șase prietene curajoase este forțată să-și croiască drum în labirintele întunecate, înguste, umede și reci, de piatră, care nu duc nimeni unde să știe. Dar în această călătorie sunt însoțiți de creaturi agresive și carnivore.

8. Babaduk (2014)

Babadook (2014)

KinoSearch: 5,6 din 10
IMDb: 6,8 din 10
Gen: groază, thriller, dramă
Țară: Australia, Canada
Producător: Jennifer Kent
Muzică: Jed Kurzel
Durată: 93 minute

Mulți copii se tem de monștrii fictivi. Dar Samuel, în vârstă de șapte ani, era o excepție de la regulă, pentru el monștrii devenind o obsesie. Și după ce a citit cartea despre înfiorătorul Babaduk, temerile sale s-au împlinit.

Și cu cât el și mama lui Amelia rezistă mai mult forței care s-a instalat în casa lor, cu atât devine mai periculoasă.

Acțiunea, care are loc într-o casă întunecată și înspăimântătoare, aparenta instabilitate mentală a băiatului (interpretată de Noah Wiseman) și starea deprimată a mamei sale (Essie Davis) sunt accente care permit spectatorilor să se arunce mai adânc în atmosfera de deznădejde, nebunie și frică care domnește în Babadook. ".

7. The Conjuring 2 (2016)

The Conjuring 2 (2016)

KinoSearch: 7 din 10
IMDb: 7,3 din 10
Gen: groază, thriller, dramă
Țară: Canada, SUA, Marea Britanie
Producător: James Wang
Muzică: Joseph Bichara
Durată: 133 minute

Franciza Conjuring se situează printre cele mai proaste filme din istoria cinematografiei. Desigur, „teribil” în sensul bun al cuvântului, deoarece face exact ceea ce intenționau creatorii - sperie publicul în iad.

Cercetătorii paranormalului, soții Ed și Lorraine Warren ies din nou pentru a lupta împotriva răului din lumea cealaltă. De data aceasta drumul lor se află în ceațele Angliei, în suburbiile Londrei, unde poltergeistul terorizează o familie de 4 copii și o mamă singură.

Este curios că primul film „The Conjuring” a fost inițial filmat cu așteptarea de a primi un rating PG-13 (deși a primit un rating R mai vechi - persoanele sub 17 ani fără părinți nu au voie să participe la sesiune), dar a doua parte a fost planificată inițial să aibă un rating R. și l-a primit în cele din urmă.

6. It (2014)

It (2014)

KinoSearch: 6,2 din 10
IMDb: 6,8 din 10
Gen: groază, thriller, detectiv
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: David Robert Mitchell
Muzică: Bogat Vreeland
Durată: 100 de minute

Paranoia și evadarea din pericolul care rămâne în culise - așa se poate rezuma acest film.

„Nu” îl va speria pe spectator să tremure cu un clovn extraterestru înfricoșător, personajul său principal este o fată care dintr-o singură lovitură s-a mutat de la fără griji, crescând până la o criză de nervi. Încet, dar sigur, o urmează un lucru inexorabil, iar singura șansă de a fi salvat este de a transfera creatura către o altă persoană.

5. Activitate paranormală (2007)

Activitate paranormală (2007)KinoSearch: 6,5 din 10
IMDb: 6,3 din 10
Gen: groază, thriller, detectiv
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: Oren Peli
Muzică: diverse compoziții
Durată: 86 minute

Când vizionați această groază, ritmul cardiac al participanților la procesul BroadbandChoices a crescut la 82 de bătăi pe minut, iar la vârf - la 127.

Da, „Activitatea paranormală” poate speria. Nu degeaba acest film a devenit cel mai profitabil din istoria cinematografiei, după ce a plătit de aproape 13 mii de ori (bugetul pentru filmări este de 15.000 de dolari, box-office-ul mondial este de 193.355.800 de dolari).

Filmul a fost filmat în genul de filmare amator și este un reprezentant al subgenului thrillerului psihologic. Prin urmare, nu vă așteptați de la el fântâni de sânge și creaturi infernale care se târăsc din toate crăpăturile. „Activitatea paranormală” arată că cel mai rău lucru nu este ceea ce se vede. Aceasta este ceea ce nu puteți vedea.

4. Reîncarnarea (2018)

Reîncarnarea (2018)KinoSearch: 6,4 din 10
IMDb: 7,3 din 10
Gen: groază, thriller, detectiv
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: Ari Astaire
Muzică: Ari Astaire
Durată: 127 minute

„Familia este cel mai important lucru”, a argumentat Dominic Toretto, eroul filmelor Fast and Furious. Mă întreb ce ar fi spus curajosul călăreț chel după ce a urmărit „Reîncarnarea”, unde totul este doar legat de legăturile familiale. Nu degeaba filmul original este numit „ereditar”.

În centrul complotului se află o familie formată din părinți, doi copii adolescenți, dintre care unul nu se simte bine din punct de vedere psihic și o bunică bătrână. După moartea acestuia din urmă, în casă încep să apară evenimente care nu pot fi explicate din punct de vedere logic.

Nu toți spectatorii se bucură de povestirea lentă a acestui film, dar dacă sunteți pregătiți pentru ca filmul să „dureze mult, dar să conducă repede”, atunci vă veți distra mult (și veți crește ritmul cardiac) când îl veți viziona.

3. The Conjuring (2013)

The Conjuring (2013)

KinoSearch: 7,4 din 10
IMDb: 7,5 din 10
Gen: groază, thriller, detectiv
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: James Wang
Muzică: Joseph Bichara
Durată: 112 minute

Un film de groază despre demoni, bazat pe o poveste adevărată. Experți de renume mondial în paranormal sunt abordați de o familie care suferă de un spirit întunecat. Warrens se confruntă cu cel mai înspăimântător caz din practica lor și sunt forțați să lupte cu diavolul.

2. Astral (2010)

Astral (2010)KinoSearch: 6,8 din 10
IMDb: 6,8 din 10
Gen: groază, thriller
Țară: Statele Unite ale Americii
Producător: James Wang
Muzică: Joseph Bichara
Durată: 103 minute

Pe locul al doilea în clasamentul „înspăimântător” s-a clasat filmul din 2010, regizat de maestrul horrorului James Wan. „Astral” are cel mai mare salt al ritmului cardiac dintre toate filmele, în timp ce îl vizionează, inimile spectatorilor bat uneori cu o viteză de 133 de bătăi pe minut.

Aceasta este o poveste clasică despre o familie care se mută într-o casă nouă. Imediat după mutare, lucruri ciudate încep să se întâmple în casă: obiecte încep să se miște și sunete ciudate se aud din părți îndepărtate ale casei. Curând, fiul de zece ani cade în comă și cade în cealaltă lume.

1. Sinister (2012)

Sinister este cel mai înfricoșător film de groază din lume

KinoSearch: 6,6 din 10
IMDb: 6,8 din 10
Gen: groază, thriller, detectiv
Țară: SUA, Marea Britanie
Producător: Scott Derrickson
Muzică: Christopher Young
Durată: 110 minute

Casa în care a avut loc recentul masacru, autorul unor povești de detectivi care își scrie cărțile pe baza unor evenimente reale, soția și cei doi copii sunt principalele, dar nu singurele obiecte și subiecte ale celui mai interesant și înfricoșător film de groază cu un rating ridicat.

Datorită atmosferei sale grăbite și care pompează treptat, imaginea menține privitorul sub o presiune psihologică constantă.

În timp ce ritmul cardiac mediu de odihnă al unei persoane este de aproximativ 65 de bătăi pe minut, potrivit Broadband Choices, spectatorii care urmăresc Sinister au avut o frecvență cardiacă medie de 86 de bătăi pe minut. Acesta este cel mai mare dintre toate filmele de groază studiate.

20 COMENTARII

  1. este mai degrabă o compilație pentru începători în scopuri educaționale - pentru școlari,
    nici un singur film demn de acest gen

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură