Acasă Evaluări Cele mai scumpe artificii din lume

Cele mai scumpe artificii din lume

Primele artificii au fost organizate de chinezi în secolul al XII-lea. În Rusia, artificiile au fost văzute pentru prima dată în 1675. Astăzi, aproape nici o vacanță mare nu este completă fără un spectacol de foc.

Colecția de astăzi include cele mai scumpe artificii din lume... În ciuda faptului că suntem cu toții obișnuiți cu artificiile, aceste spectacole, cu dimensiuni și costuri grandioase, au intrat în istorie pentru totdeauna.

10. Addison, Texas, SUA

Costul este de 220.000 de dolari.

Cel mai ieftin dintre cele mai scumpe spectacole de artificii de pe lista noastră este Kaboom Town. Acest eveniment are loc în fiecare an și este unul dintre cele mai spectaculoase focuri de artificii din Statele Unite.

În 4 iulie, aproximativ 400.000 de vizitatori se adună la Addison Circle pentru a sărbători independența Statelor Unite și pentru a viziona un spectacol spectaculos care include nu numai artificii, ci și un spectacol aerian cu avioane de război istorice.

9. Seattle, SUA

Prețul spectacolului este de 300.000 de dolari.

Acesta este un alt foc de artificii scump pe 4 iulie, Ziua Independenței SUA. Spectacolul, la care participă peste 10.000 de persoane, durează 21 de minute. Are loc peste Lake Union, care se află în centrul Seattle.

Compania pirotehnică Western arată focuri de artificii care găzduiește spectacolul are peste 60 de ani de experiență ca cea mai veche și mai mare companie de producție de spectacole aeriene din nord-vestul Statelor Unite. Și nu își dezamăgește niciodată publicul.

8. Nashville, SUA

A costat 500.000 de dolari.

În 2015, locuitorii din Nashville s-au bucurat de cea mai spectaculoasă și mai scumpă sărbătoare de Ziua Independenței din istorie.

Spectacolul, „Let Freedom Sing”, a durat 23 de minute și a inclus o cantitate impresionantă de artificii (7 tone), precum și cântărețul pop Mickey Ekko și de patru ori CMA Vocalist of the Year Martina McBride. A fost urmărit de peste 280.000 de oameni, ceea ce a reprezentat un record pentru numărul de spectatori ai emisiunii din sud-estul Statelor Unite.

7. Beijing, China

Artificii de 1,3 milioane de dolari.

Jocurile Olimpice sunt cunoscute pentru descoperirile lor impresionante. Dar deschiderea Jocurilor Olimpice din 2008 a uimit lumea prin sfera și frumusețea sa.

Și acest lucru nu este surprinzător, la un cost de aproximativ 1,3 milioane de dolari, și chiar într-o țară care este creatorul artificiilor.

În ciuda amplorii spectacolului pirotehnic, organizatorii Jocurilor Olimpice s-au asigurat că focurile de artificii nu vor afecta mediul. Au fost echipate cu un sistem de electrovalve pentru a exploda aerul comprimat. Acest lucru a permis reducerea cu 80% a emisiilor de fum comparativ cu exploziile chimice convenționale.

6. Philadelphia, SUA

Costul organizării evenimentului este de 2,1 milioane de dolari.

Evenimentul, organizat cu ocazia Zilei Independenței 2013, a inclus atât un spectacol pirotehnic orbitor, cât și un concert festiv cu artiști celebri precum Demi Lovato.

5. Boston, SUA

Preț - 2,5 milioane de dolari.

Spectacolul de artificii din Boston, cunoscut drept unul dintre cele mai scumpe din Statele Unite, a fost programat să coincidă cu 4 iulie 2013. Vă puteți imagina 2,5 milioane de dolari zburând în lumini colorate în 20 de minute? Și, judecând după videoclip, a meritat.Spectacolul a fost televizat și însoțit de muzică de la celebri muzicieni din Boston.

4. Dubai, Emiratele Arabe Unite

Artificiile au costat 6 milioane de dolari.

Numărul 4 pe lista celor mai scumpe artificii a fost lansat în Dubai în 2014. A intrat chiar în Cartea Recordurilor Guinness ca fiind cel mai mare și mai lung spectacol pirotehnic din lume (la acea vreme).

Artificiile de Anul Nou, care au durat 6 minute și au inclus 500.000 de artificii, au doborât recordul din 2012 pentru 400.000 de artificii. Focurile de artificii au fost lansate din peste 400 de locații din Dubai și s-au încheiat cu un răsărit artificial pe malul apei, simbolizând o nouă zori pentru oraș.

Apropo, în 2019, Dubai a intrat din nou în Cartea Recordurilor Guinness ca gazdă a celui mai mare foc de artificii.

3. Sydney, Australia

Spectacolul a avut o valoare de 6,3 milioane de dolari.

Sydney cheltuie anual aproximativ 6,3 milioane de dolari pentru artificii uimitoare în ajunul Anului Nou. Sărbătoarea din Sydney are loc peste Harbour Bridge și Opera.

Principalele atracții ale sărbătorii sunt două spectacole pirotehnice: artificiile familiale de la ora 21 și artificiile de la miezul nopții, ambele fiind difuzate la televiziunea națională, iar acesta din urmă luminează și orașul de noapte în același timp cu începerea Anului Nou.

2. Kuweit City, Kuweit

Evenimentul a costat 15 milioane de dolari.

Al doilea cel mai scump foc de artificii din lume a avut loc în Kuweit în timpul sărbătorii aniversării de aur a constituției țării, 10 noiembrie 2012.

Memorabil atât în ​​domeniul de aplicare, cât și în ceea ce privește costul, evenimentul a inclus 77.282 de focuri de artificii și 70.000 de volei, ceea ce face din Focurile de artificii de aur din Kuweit cel mai ambițios din Cartea Recordurilor Guinness.

Marele spectacol de lumini a marcat a 50-a aniversare a primului emir kuwaitian, Abdullah al-Salem al-Mubarak al-Sabah, a anunțat că Kuweitul a fost primul stat arab din Golful Persic care a emis o constituție și a avut un parlament.

1. Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite

20 de milioane de dolari au fost cheltuiți pentru artificii.

În partea de sus a listei noastre cu cele mai scumpe artificii din lume se află Abu Dhabi, cu spectacolul său spectaculos de 20 de milioane de dolari.

A avut loc în 2009, în legătură cu cea de-a 37-a aniversare a EAU și a durat 55 de minute. În același timp, cele mai scumpe artificii din istorie au făcut parte doar dintr-o sărbătoare de 12 zile, în timpul căreia au avut loc 46 de evenimente. Trebuie să spun, tipii ăștia chiar știu să se distreze.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură