Acasă Finanţa Cele mai populare bănci printre ruși în 2020

Cele mai populare bănci printre ruși în 2020

Au trecut mult timpurile în care concurența dintre băncile rusești era scăzută și gama de servicii era foarte limitată. Pentru utilizatorii ruși moderni care își aduc banii câștigați într-o organizație financiară, oferiți-ne o aplicație mobilă convenabilă, un procent bun din depozit și multe alte oportunități interesante și utile.

Și experții Deloitte au aflat asta cele mai solicitate bănci din Rusia sunt Sberbank, VTB și Tinkoff... Și au făcut o listă cu preferințele financiare ale rușilor atunci când aleg băncile în 2020. Sondajul a implicat 5038 de persoane de diferite vârste din peste 200 de orașe din Rusia.

Cele mai atractive bănci din Rusia în 2020

Cele mai atractive bănci din Rusia 2020

Deși Sberbank, VTB și Tinkoff au ajuns în primele trei puncte de vedere în ceea ce privește popularitatea, fiecare dintre ele are propriile motive.

 1. Sberbank este un mastodon în sectorul bancar rus și primul din Rusia în ceea ce privește numărul de clienți (96 de milioane de clienți activi cu amănuntul în 2019). Are o istorie lungă, este condusă de ratingul de fiabilitate al anului 2020 conform Băncii Centrale, și, important, sucursalele și bancomatele Sberbank sunt prezente în aproape orice așezare a țării.
 2. VTB nu se poate lăuda cu același număr de clienți ca și Sberbank, dar introduce în mod activ digitalizarea și îmbunătățește serviciul pentru clienți.
 3. Și dacă aveți nevoie de o mulțime de servicii și servicii suplimentare, cum ar fi posibilitatea de a selecta lunar categoriile cu rambursare crescută, asigurare și deschiderea ușoară a unui cont de brokeraj, atunci Tinkoff Bank va fi o alegere excelentă.

Ce factori influențează alegerea celei mai bune bănci în 2020

Factori care influențează alegerea băncii

 1. În primul rând printre potențialii clienți ai unei organizații de credit și financiare se află condițiile pe care banca le poate oferi. Și nu este vorba doar de un procent ridicat din depozit, ci și de satisfacerea nevoilor zilnice (de exemplu, prezența cashback și a programelor partenere). Acest lucru a fost raportat către Deloitte de 61% dintre respondenți.
 2. 56% dintre respondenți sunt gata să își încredințeze economiile doar unei bănci de încredere, iar persoanele peste 45 de ani consideră că factorul de fiabilitate este mai important decât condițiile favorabile. Este curios că Sber nu mai este monopolist din punct de vedere al fiabilității, având în comun primul loc cu cea mai mare bancă privată din Rusia - AO Alfa-Bank. În ele au încredere 59% dintre persoanele chestionate de Deloitte.
 3. Pe locul al treilea s-a situat comoditatea serviciilor băncii; acest factor a fost numit printre preferințele lor financiare prioritare de către 49% dintre respondenți.
 4. Pentru 45% dintre respondenți, calitatea serviciilor este importantă, în timp ce procentul de respondenți tineri care consideră acest factor o prioritate a fost mai mare decât vârstnicii. Iar pentru clienții Tinkoff, calitatea serviciilor (notată de 55% dintre respondenți) și confortul serviciilor (57%) sunt chiar mai importante decât fiabilitatea băncii (52%).
 5. Dacă sucursala bancară este aproape, atunci acest lucru este foarte bun (inclusiv pentru atragerea de noi clienți). Acest factor este considerat important de 41% dintre respondenți și nu este surprinzător faptul că majoritatea dintre aceștia sunt persoane în vârstă.
 6. Alegerea băncii pentru mulți consumatori (și anume, 31%) a fost influențată de un factor precum voința angajatorului. Vorbim despre un proiect salarial, care este adesea voluntar și obligatoriu pentru angajați.
 7. Programul de loialitate a fost numit printre cerințele lor pentru o bancă bună în 2020 de către 29% dintre respondenți.
 8. Doar 18% dintre respondenți ar alege o bancă pe baza feedback-ului de la familie și prieteni.
 9. Și în publicitate se încrede și mai puțin - doar 2% dintre respondenți.

Top 10 bănci cu cea mai mare cerere în Rusia în rândul clienților cu amănuntul în 2020

 1. Primul loc, așa cum era de așteptat, a fost pentru fosta Sberbank, iar acum Sberbank. În ultima lună, 87,1% dintre respondenți și-au folosit serviciile de vânzare cu amănuntul (la momentul sondajului)
 2. A doua linie a fost luată de PJSC „VTB” - 23,4%.
 3. 19,3% dintre respondenți din ultimele 30 de zile au folosit serviciile Tinkoff Bank, care, potrivit rapoartelor mass-media, se pregătește să se mute sub aripa Yandex pentru 5,5 miliarde de dolari.
 4. Ponderea celor care au folosit serviciile Alfa-Bank SA în 30 de zile a fost de 16,5%.
 5. Ponderea celor care utilizează serviciile Post Bank SA este de 10,1%. Cuvântul „Mail” din nume nu este întâmplător, deoarece punctele de prezență ale acestei organizații (și sunt peste 19 mii dintre ele) sunt deschise pe baza „Russian Post” și, în plus, în ramurile MFC. Astfel, chiar și locuitorii din cele mai îndepărtate colțuri ale țării pot deveni clienți ai acestei bănci.
 6. PJSC Sovcombank nu a fost inclus în primele cinci, avea 6,6% din clienții cu amănuntul în 30 de zile. Amintiți-vă că această bancă a emis unul dintre cele mai bune carduri de credit cu cashback.
 7. O altă bancă la cerere în rândul rușilor este Home Credit and Finance Bank LLC. „Hamsterul”, așa cum îl numesc utilizatorii cu afecțiune, oferă multe servicii, inclusiv carduri de debit și de credit cu rambursare. El este liderul în împrumuturile POS - adică în împrumutul expres, care este furnizat direct la punctul de vânzare.
 8. SA „Gazprombank” a luat linia a opta, cu 5,9% din clienții cu amănuntul într-o lună. Dar, în ceea ce privește portofoliul de retail, este al patrulea din țară.
 9. La momentul sondajului, 5,6% dintre respondenți folosiseră serviciile PJSC Bank FC Otkritie în 30 de zile.
 10. Și 5% preferă Raiffeisenbank. În același timp, cel mai popular produs al acestei bănci este cardurile de debit; 74% dintre clienții acestei organizații de credit și financiare (dintre cei chestionați de Deloitte) le dețin.

Cele mai populare produse și servicii ale băncilor rusești în 2020

carduri bancare

 1. Cardurile bancare au ocupat primul loc în lista celor mai populare produse bancare. Popularitatea lor se datorează nu numai dezvoltării achizițiilor în Rusia, ci și prezenței unor astfel de bonusuri plăcute de proprietate a cardului, cum ar fi rambursarea, diverse promoții, condiții speciale de serviciu etc.
 2. Locul al doilea a revenit la depozite și conturi de economii. Majoritatea respondenților își păstrează banii în Sberbank sau VTB (41%, respectiv 36%).
 3. Servicii de investiții. Cel mai adesea, acestea sunt solicitate în rândul clienților Tinkoff Bank, în timp ce VTB și Sber au o pondere redusă a utilizatorilor de produse de investiții - 9%, respectiv 5%.
 4. Aplicatii mobile. Anterior, pentru a rezolva orice problemă cu banca, clientul trebuia să viziteze sucursala personal sau să sune telefonic. Dar dezvoltarea industriei bancare se desfășoară rapid, iar exemplul Tinkoff arată că o bancă poate exista fără sucursale, cu un singur sediu. Și toate întrebările pot fi rezolvate rapid în aplicația mobilă.

Unele bănci mari extind funcționalitatea aplicațiilor lor mobile decât băncile de pe Internet, ceea ce este un indicator al importanței acestui canal de interacțiune între bancă și clienții săi.

Cele mai solicitate în rândul rușilor sunt aplicațiile mobile ale băncilor, care caută să combine toate produsele lor într-un singur ecosistem. Exemple sunt MTS Bank, Sberbank și Tinkoff.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură