Acasă oameni Oamenii cei mai influenți ai timpului 2020

Oamenii cei mai influenți ai timpului 2020

În 2020, revista Time a contribuit la Top 100 dintre cei mai influenți oameni din lume un număr record de profesioniști și oameni de știință din domeniul medical și cel mai mare număr de femei vreodată.

Colecția Time include militanți pentru drepturile minorităților sexuale și ale femeilor, eco-activiști și lideri mondiali precum Xi Jinping din China, Donald Trump din Statele Unite și Angela Merkel din Germania.

Dar Vladimir Putin nu li s-a alăturat anul acesta. Un singur reprezentant al Rusiei este menționat în materialele Time - Nadezhda Tolokonnikova, care conduce grupul Pussy Riot. Cu toate acestea, ea a introdus doar grupul de muzică feminină Lastesis, a cărui lucrare se concentrează pe feminism și drepturile femeilor.

Categoria „Titani”

3. Sundar Pichai

Sundar PichaiCEO al Google Inc. iar compania-mamă Alphabet s-a alăturat corporației în 2004 și și-a folosit talentele pentru a urca pe scara corporativă până la vârf în 2019.

Pichai a fost cel care a supravegheat multe dintre cele mai de succes produse ale Google, cum ar fi Android, Drive, Gmail și Maps. Și în 2009, a prezentat publicului larg sistemul de operare Chrome și Chromebook, care au fost apoi lansate.

2. Dwyane Wade

Dwyane Wade aAl doilea „Titan” dintre cei mai influenți oameni din lume, Time l-a numit pe fundașul atacant al clubului NBA „Miami Heat”.

Prin susținerea fiicei sale transgender, Wade a dat „un exemplu puternic pentru părinți și comunitate despre cum să fie buni aliați pentru tinerii care încearcă să-și dea seama cine sunt”.

1. Uniunea Gabrielle

Gabrielle UnionFosta modelă și actriță actuală a jucat în Deliver Us From Eve, Bad Boys 2 și Encyclopedia of Divorce, precum și Being Mary Jane. În plus față de slujba principală, Gabrielle este și activistă pentru protecția victimelor violenței sexuale. Iată cum spune Tarana Burke, fondatorul mișcării #MeToo, despre Union:

- Nu doar „influențează”; își dedică în mod deliberat atenția, influența și resursele pentru promovarea unui program care îi glorifică în mod deliberat pe cei mai marginalizați dintre noi, inclusiv pe femeile și fetele negre, homosexuali și transgender.

Categoria „Artiști”

3. Michael B. Jordan

Michael B. JordanReprezentantul cu pielea întunecată a noii generații de actori americani a devenit faimos pentru rolurile sale din Fruitvale Station, Creed: Rocky's Legacy, Creed 2 și Black Panther.

În 2021, se lansează noua serie animată What If ...?, Unde Jordan va exprima Eric Killmonger. Va fi interesant să urmăriți serialul chiar și pentru cei care nu sunt un fan al Iordaniei, deoarece fiecare dintre episoade va arăta ce s-ar fi putut întâmpla dacă evenimentele Universului Cinematic Marvel ar fi mers pe un drum diferit.

2. Ali Wong

Ali WongAceastă actriță și comediană americană sfidează toate stereotipurile. Vorbește deschis despre sexualitatea ei, discută cu îndrăzneală corpul ei și numeroasele sale funcții.

„Ea asigură femeile: poți fi tare, poți fi amuzant, poți fi prost, poți râde de tine, poți fi nepoliticos și poți vorbi despre ce este nașterea și nu trebuie să o faci decent. O face bine pentru a putea fi noi înșine ”, scrie despre Ali Chrissy Teigen.

1. Abel Makkonen Tesfaye

Abel Makkonen TesfayeAceastă cântăreață din Canada este cunoscută fanilor sub pseudonimul The Weeknd. Melodiile sale "The Hills", "Can't Feel My Face" și "Earned It" au reușit să dețină topul în topul Billboard Hot R&B Songs, lucru pe care niciun alt artist nu l-a putut face înainte de Tesfaye.

În plus, The Weeknd a câștigat două premii Grammy și a fost nominalizat la un Oscar.

Categoria „Pionieri”

3. Ibrahm H. Candy

Ibrahm H. CandyAl treilea pionier în topul celor mai influenți oameni din 2020 este un luptător antirazist negru și șef al Centrului pentru Cercetări Antiraciste de la Universitatea din Boston.

Potrivit lui Candy, educația anti-rasism ar trebui să se desfășoare încă din copilărie, așa că a publicat cartea „Copil anti-rasist”, destinată copiilor preșcolari. A intrat în programul obligatoriu al școlilor americane.

2. Yiannis Adetokounbo

Yannis AdetokounboBaschetbalistul grec de origine nigeriană este în vârstă la doar 25 de ani. El joacă pentru Milwaukee Bucks ca un atacant greu și a câștigat deja o serie de titluri, inclusiv:

  1. Cel mai bun jucător de apărare NBA din 2020.
  2. Cel mai valoros jucător NBA în 2019 și 2020.
  3. Cel mai progresat jucător NBA din 2017.

„A-i urmări jocul înseamnă a vedea nu numai ceea ce este, ci și ceea ce este posibil. Există o calitate mistică care reînvie inima unui fan atunci când o vede pe această persoană mergând pe teren. Un adevărat erou sportiv face ca oasele noastre să vibreze, iar carnea ne tremură în așteptarea măreției ”, a scris Karim Abdul-Jabbar despre acest sportiv.

1. Megan Jovon Ruth Peet

Megan Jovon Ruth PeetCântăreața în vârstă de 25 de ani, cunoscută sub numele de Megan Thee Stallion, a devenit rapid una dintre cele mai influente figuri din muzica rap. În 2020, single-ul ei "Savage" a devenit un hit pe TikTok și a ajuns la locul 1 pe Billboard Hot 100.

Actrița Taraji Henson a spus despre Meghan: „Odată ce o descoperi, devii un fan al ei ... industria poate încerca să o pună într-un joc de rap, dar planurile ei sunt mult mai mari”.

Categoria „Lideri”

3. Joe Biden

Joe BidenCa reamintire, pe 3 noiembrie 2020 Alegerile prezidențiale din SUA, iar bătălia principală este între candidatul republican Donald Trump și speranța democratică Joe Biden.

„Joe Biden este cinstit, plin de compasiune și simpatic, dar mai presus de toate este funcționar public”, scrie Jim Cliburn, un congresman democratic. Ei bine, vom afla în curând dacă Biden are ocazia să demonstreze compasiune și onestitate în calitate de președinte al Statelor Unite.

2. Președintele Donald Trump

Președintele Donald TrumpAr fi ciudat dacă șeful Statelor Unite nu ar fi fost inclus pe lista celor mai influenți oameni din 2020 conform Time. Dar, în același timp, despre cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite cu „președinția sa care încalcă normele” se vorbește în termeni mai duri decât ceilalți lideri.

Brian Bennett, corespondent senior al Time la Casa Albă, scrie că Trump „poate îndoi guvernul, deseori (procedând astfel) pentru propriile sale interese politice personale”.

1. Dr. Anthony Fauci

Dr. Anthony FauciUn expert din SUA în domeniul bolilor infecțioase a fost în fruntea categoriei Leaders și a câștigat premii de la renumitul prezentator TV Jimmy Kimmel pentru că a refuzat să „cedeze presiunilor politicienilor”.

De asemenea, a fost descris ca un om care a proclamat adevărul, „oricât de greu ar fi să-l aud, sincer și cu un singur scop: să salveze vieți”.

Fauci face parte dintr-un grup de lucru creat de președintele Donald Trump pentru a combate epidemia și se concentrează pe disponibilitatea și amploarea testării coronavirusului.

Categoria „Icoane”

3. Adi Barkan

Adi Barkan

Pentru mulți americani, costurile asistenței medicale, în special în timpul pandemiei Covid 19, au devenit prohibitive. Iar activistul Adi Barkan, lipsit de capacitatea de a se mișca sau chiar de a vorbi, luptă pentru justiție socială și Medicare (asigurare de sănătate) pentru toți cetățenii țării.

2. Fondatorii Black Lives Matter

Alicia Garza, Opal Tometi și Patrice CallorsTrei femei negre - Alicia Garza, Opal Tometi și Patrice Kallors - au fondat mișcarea Black Lives Matter ca răspuns la asasinarea lui Trayvon Martin în 2012. În timpul președinției sale, Barack Obama și-a exprimat sprijinul pentru mișcarea BLM și și-a invitat în mod repetat activiștii la Casa Albă.

Cu toate acestea, asasinarea lui George Floyd în această vară și evenimentele care au urmat au dus mișcarea Black Lives Matter la un nou nivel. Activiștii BLM s-au ciocnit în mod repetat cu poliția, au organizat proteste și revolte. Toate acestea se fac pentru a presupune o superioritate nedreaptă a „rasei albe” din Statele Unite.

1. Emmy O'Sullivan

Emmy OsullivanAsistenta medicală din Brooklyn este numărul 1 în categoria Icon 2020 a Time-ului, reprezentând „o armată de profesioniști din domeniul medical ... care a riscat totul pentru a-i servi pe ceilalți”, a scris jurnalista Katie Couric.

La începutul lunii martie a acestui an, O'Sullivan a tratat primul pacient COVID-19 din New York. Contactând pacientul, asistenta însăși s-a îmbolnăvit, a trebuit să petreacă patru zile pentru ventilație mecanică.

1 COMENTARIU

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură