Acasă oameni Cei mai influenți sportivi din Rusia 2020, rating Forbes

Cei mai influenți sportivi din Rusia 2020, rating Forbes

Experții Forbes continuă să caute cu interes portofelele concetățenilor noștri - câți bani sunt și unde se primesc exact acești bani? Nu au ocolit direcția relativ tânără a industriei de divertisment - e-sport.

Din cauza pandemiei coronavirusului și a anulării turneelor, veniturile au scăzut atât pentru echipele individuale, cât și pentru regiune în ansamblu. Prin urmare, a trebuit să abandonăm clasamentul e-sportivilor după venituri. Dar experții nu au renunțat și au luat un alt criteriu ca bază - popularitatea. Ca rezultat, evaluarea celor mai influente persoane din esporturile rusești în 2020, despre care au fost cele mai multe mențiuni în mass-media și rețelele sociale și recenzii în timpul sondajelor personale.

10. Oleg Krot

Oleg KrotLista celor mai influenți oameni din lumea esports - atât manageri de top, cât și jucători - este deschisă de șeful ciberneticului WePlay Esports.

Deși această companie din spațiul post-sovietic a fost una dintre primele rânduri de e-sport, ea a existat undeva la periferie, nu a participat la afaceri mari și a achiziționat sponsori la doar 8 ani de la înființare. Dar ce - de exemplu, unul dintre ei este Logitech.

WePlay Esports construiește în prezent arene eSports în întreaga lume și găzduiește turnee online cu premii enorme în numerar.

9. Andrew x3m4eg Grigoriev

Andrey x3m4eg GrigorievEste unul dintre cei mai influenți jucători Dota din spațiul post-sovietic. Unii îl consideră chiar pe Grigoriev o „eminență cenușie” care, aparent, direcționează în secret politica lui Valve în vastitatea Rusiei și Ucrainei.

Acum, el, împreună cu Vitaly Volochay (locul al doilea în clasament), este tatăl fondator al Maincast, care se ocupă de comentarii despre e-sport.

8. Stepan Shulga

Stepan ShulgaUnde există sport, există pariuri, iar acolo unde sunt pariuri, există case de pariuri. Nu este de mirare că disciplinele e-sport și-au achiziționat propriile case de pariuri.

Și cea mai influentă casă de pariuri pentru e-sport din Rusia este Parimatch, condusă de Stepan Shulga. Pe lângă efectuarea de pariuri, Parimatch sponsorizează și echipe (în CS: GO și Dota 2) și găzduiește și turnee.

7. Yaroslav Komkov

Yaroslav KomkovExistă exploatații de e-sport în Rusia care sunt implicate în organizarea de turnee, în căutarea de echipe pentru jucători și sponsori pentru echipe, gestionarea arenelor și, în general, aducerea de bani în lumea e-sporturilor.

Una dintre aceste exploatații este Winstrike, care este condusă de Yaroslav Komkov. Anul trecut, a reușit să elimine una dintre etapele prestigioasei turnee internaționale CS: GO și să o desfășoare la Moscova. Printre sponsori s-au remarcat companii precum Toyota și Samsung.

6. Alexander Kokhanovsky

Alexander KokhanovskyUn reprezentant al vechii generații de sportivi cibernetici ruși, care jucau Counter Strike în zorii anilor 2000. Alexandru i-a plăcut și el, atât de mult încât a creat de fapt una dintre primele echipe de e-sport din spațiul post-sovietic.

Proiectul Natus Vincere, alias Na'Vi (amintiți-vă acest nume, îl vom vedea în rating de mai multe ori) sa dovedit a fi foarte reușit, iar câțiva ani mai târziu, Alexander și partenerul său au creat holdingul ESforce (de asemenea, un alt nume important în e-sport).

Și acest proiect sa dovedit a fi de succes și a adus creatorilor săi 100 de milioane de dolari (tocmai pentru această sumă l-a cumpărat Mail.ru Group).Părăsind conducerea EN, Kokhanovsky a decis să nu se lase pe lauri și a organizat o altă companie proprie - Zero Gravity Group, care, pe lângă Natus Vuncere, include platforma multiserviciu DreamTeam.

Planurile lui Alexandru sunt grandioase, a cumpărat un hotel întreg la Kiev, pe care intenționează să-l facă un centru „fizic” al sportului virtual în Ucraina.

5. Alexey Solo Berezin

Alexey Solo BerezinÎn total, din cei 30 de reprezentanți influenți ai esporturilor rusești selectați de Forbes, mai puțin de o treime dintre jucători, de fapt, au fost în rating și sunt doar doi dintre aceștia în top zece. Odată cu coronavirusul, echilibrul puterii în esports a trecut de la privat la public, de la jucători la companii. Și, deși sportivii talentați își merită în continuare greutatea în aur și încă ocupă o „poziție puternică” în relațiile cu organizațiile, există o înclinare a influenței în favoarea contractelor în regiune.

Solo, alias Aleksey Berezin, este de fapt chipul e-sporturilor rusești din Dota 2. De mai bine de zece ani, el și echipa sa, Virtus.pro, au evoluat în mod constant în acest joc cu mai mult succes decât alți rezidenți ai fostei URSS. Potrivit experților, cariera sportivă a lui Alexei a câștigat peste 1,7 miliarde de dolari, plus un salariu anual de căpitan.

În creditul lui Alexey, el și-a înmuiat sufletul de-a lungul anilor și a decis să lupte împotriva toxicității în rândul jucătorilor. Atât de mult încât am aranjat o întâlnire cu vicepreședintele Valve. Este adevărat, MOVA al lui Valve bate încă recorduri pentru limbaj obscen și alte manifestări ale comportamentului nesportiv. dar poate starea lucrurilor se va schimba mai devreme sau mai târziu.

4. Alexander s1mple Kostylev

Alexandru s1mple KostylevAlexander Kostylev, alias s1mple (aceasta este porecla sa în lumea CS: GO) a fost obișnuit cu pușca pixel de la o vârstă fragedă. Potrivit zvonurilor, a luat prima dată armele în patru ani.

Tinerele reflexe și talentul și-au făcut treaba și mult timp Alexander a fost considerat unul dintre cei mai puternici jucători din Counter-Strike, iar în 2018 a ocupat primul loc. El joacă în compoziția deja menționată echipă Na'Vi.

Cu toate acestea, la un an de la triumful său, Alexandru a gustat înfrângerea - nu mai este cel mai puternic jucător din lume. Din această cauză, veniturile sale au scăzut cu aproape jumătate. Dar, în ciuda vârstei și a reflexelor încetinite, el este în continuare cel mai influent jucător CS din Rusia.

3. Evgeniy HarisPilton Zolotarev

Evgeniy HarisPilton ZolotarevȘi iată-l pe directorul celebrului grup Na'Vi. În tinerețe, el a jucat CS ca mulți alți influențatori de e-sport. Acolo l-a întâlnit pe unul dintre fondatorii clubului, Kokhanovsky (locul șase pe listă) și s-a alăturat treptat echipei.

În urmă cu doi ani, Evgeniy a preluat frâiele lui Na'Vi din mâinile lui Kokhanovsky și, în general, a avut un efect pozitiv asupra vieții clubului. Na'Vi a devenit lider în ceea ce privește numărul de vizionări nu numai în Rusia, ci și în întreaga lume.

2. Vitaly v1lat Volochay

Vitaly v1lat VolochayChipul sportului care comentează eSports în Rusia. Vitaly a început cu podcast-uri pentru forumuri specializate, apoi a trecut la turnee de eSports în streaming în CS și Dota, pe care rușii le adoră. Atât de reușit încât până în 2015 RuHub pe care l-a fondat a devenit cel mai faimos, mai ușor de recunoscut și, într-o oarecare măsură, chiar și un studio inovator de comentarii e-sport.

Ca de obicei, popularitatea implică bani, iar RuHub a devenit mai întâi parte a holdingului ESforce, iar apoi în 2018 Mail.ru Group a cumpărat studioul.

În mod clar, Vitaly nu a fost de acord cu rearanjările care au avut loc în domeniul afacerilor. Împreună cu oameni cu aceeași idee, a decis să o ia de la capăt și a creat propriul său studio Maincast, care plutește în mod independent în apele e-sporturilor. O afacere extrem de reușită o menține pe linia de plutire - Vitaly a reușit să-și anuleze dreptul de a-și transmite singur turneele de la principalele organizații internaționale de e-mail ESL și DreamHack. Contractele au confirmat, de fapt, dominația Maincast pe piața de comentarii privind e-sporturile din Rusia.

1. Emin Antonyan

Emin AntonyanEsforce Holding și CEO-ul său Emin Antonyan domnesc în secret în domeniul eSports din Rusia, în mare parte datorită sprijinului grupului Mail.ru, care a cumpărat drepturile asupra companiei în urmă cu doi ani. Exploatația și-a început existența datorită eforturilor a doi pasionați de eSports, Alexey Kolesnikov și Anton Cherepennikov.A inclus Alexander Kokhanovsky cu grupul său Natus Vincere (locul șase în clasament) și clubul german de e-sport SK Gaming.

Participarea a fost atât de reușită încât a atras atenția lui Alisher Usmanov, care a investit în ea o sumă rotundă de 100 de milioane de dolari. Esforce Holding a fost primul din Rusia care a organizat un turneu internațional de e-sport și primul care a construit o întreagă arenă de e-sport pentru această afacere. Grupul Mail.ru a dobândit drepturile asupra companiei în urmă cu doi ani, iar fondatorii originali ai companiei, așa cum au spus-o ziaristii din afaceri, au încetat să mai participe la exploatație.

Așa a intrat în scenă Emin Antonyan, îndreptându-se pe Esforce Holding sub auspiciile Mail.ru. Numirea sa nu a fost întâmplătoare. Emin este unul dintre primii pionieri ai sportului virtual din Rusia și deține de patru ani funcția onorifică de secretar general al Federației Ruse de Cibersport.

Direcția tradițională a cluburilor de cibersport din Rusia și Ucraina vecină este Counter Strike și Dota. Și în fiecare an EH găzduiește două turnee la aceste discipline. Holdingul nu a ocolit o zonă atât de puțin studiată, dar foarte profitabilă, cum ar fi tranzacționarea pixelilor - deține două servicii pentru cumpărarea și vânzarea articolelor de joc prin CS și Dota. În plus, Esforce Holding susține echipele Fortnite, Paladins și Apex Legends.

Este interesant faptul că, pe lângă sporturile pur virtuale, Emin nu uită de sporturile obișnuite. De mult timp Antonyan a fost antrenor al clubului de baschet de elită-amator „Moskovsky” și nu va renunța la această afacere.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură