Acasă oameni Cei mai bogați bucătari din lume

Cei mai bogați bucătari din lume

Încântarea oamenilor cu mâncare delicioasă și obținerea a milioane de dolari pentru aceasta este un vis de pipă pentru majoritatea oamenilor. Dar unii l-au transformat cu succes în realitate. Vă prezentăm primii 10 cei mai bogați bucătari din lume.

10. Paula Dean

Stare - aproximativ 14 milioane de dolari

wzl1yhwd

Imaginați-vă: tocmai ați divorțat, ați rămas cu doi copii în brațe și cu o pensie alimentară redusă. Ce sa fac? „Bineînțeles, îmbogățește-te!” - a decis Paula Dean. Această femeie nu a avut educație culinară și și-a început călătoria către vase de aur și farfurii cu diamante de la un serviciu de mâncare. Iar fiii Paulei, Jamie și Bobby, au fost implicați în livrarea vaselor.

A devenit renumită pentru stilul său simplu de gătit din sud și a participat la mai multe emisiuni culinare care au devenit coloana vertebrală a carierei sale. O mică afacere de familie numită The Bag Lady a devenit treptat restaurantul The Lady & Sons, iar acum Dean deține deja 4 restaurante.

De-a lungul carierei, a scris, de asemenea, mai multe cărți și a creat o serie de produse culinare, în principal legate de veselă.

9. Mario Batali

Valoare netă - 25 de milioane de dolari

4s11r2ud

Evaluarea noastră este continuată de șocantul italian al îmbutelierii americane Mario Batali, care a ocupat locul al nouălea printre cei mai bogați bucătari. Batali este cunoscut în întreaga lume pentru stilul său autentic de gătit italian. El și-a câștigat averea în primul rând lucrând într-o multitudine de restaurante, dintre care deține peste 15. Restaurantul emblematic din flota Batali este BaBBO, situat în New York.

Pe lângă faptul că lucrează ca bucătar, Batali oferă cursuri de master și acționează activ în programe culinare. Cel mai faimos dintre spectacolele sale s-a numit Chew, scurt și clar și a fost difuzat timp de 6 ani, începând din 2011.

8. Julia Child

Deținea o avere de 38 de milioane de dolari

k1m4z3jg

Unul dintre cei mai renumiți bucătari din epoca alb-negru a televiziunii și o mare parte a secolului XX.

Principalul ei stil culinar este bucătăria franceză, iar una dintre cele mai mari realizări ale sale a fost să aducă acest stil în Statele Unite, care, chiar și după al doilea război mondial, a trăit în izolare gastronomică față de lume. Mass-media americană a pus Child la egalitate cu femei atât de populare și îndrăgite precum Eleanor Roosevelt și Emily Post.

Cariera culinară lungă și triumfătoare a copilului i-a adus o avere de 38 de milioane de dolari, ceea ce, în ciuda morții sale în 2004, a menținut-o pe locul 10 în topul celor mai bogați bucătari din istorie.

7. Aina Garten

Bogăție - aproximativ 44 de milioane de dolari

hy1sn3ws

Acest bucătar autodidact este bine cunoscut pentru un singur lucru care a făcut-o singură multimilionară: marca Barefoot Countess. A început ca magazin alimentar gourmet în 1978. De atunci, marca s-a extins constant pentru a include cărți de bucate și produse alimentare, cum ar fi amestecuri de prăjituri și sosuri, care sunt vândute în întreaga lume.

Succesul acestor produse și al magazinului a dus, de asemenea, la emisiunea TV omonimă, pe care Garten a găzduit-o din 2002.

În mod curios, Aina a dezvoltat o dragoste pentru gătit după ce a vizitat Franța, așa cum a făcut cu Julia Child.Totuși, există ceva magic în bucătăria franceză, cu cultul său de mâncăruri delicioase și de înaltă calitate, care poate transforma un economist obișnuit (și exact asta a primit Garten) într-un bucătar cu succes. Ar exista potențial.

6. Emeril Lagassi

Capital total - 50 milioane dolari

dkn02e1f

Celebrul restaurator american are multe realizări care i-au adus unul dintre cei mai bogați bucătari din 2020.

În 1979 a devenit bucătar-șef la Dunphy's Hyannis Resort. De atunci, reputația și realizările Lagassi s-au extins semnificativ pentru a include un total de 9 restaurante diferite și 7 programe TV, precum și numeroase cărți de bucate și mărfuri.

Stilul culinar al lui Emeril se bazează în primul rând pe bucătăria Cajun, dar este suficient de unic pentru a primi un nume propriu - stilul nordic.

5. Rachel Ray

Bogăție - aproximativ 75 de milioane de dolari

snkiwf5f

Cariera culinară a lui Rae a început în anii 2000, făcând-o cea mai tânără multimilionară de pe lista celor mai bogați bucătari. Cu toate acestea, în acest scurt timp, ea a reușit să își construiască o carieră strălucită. Și acest lucru nu este surprinzător, deoarece Rachel a crescut într-o familie care a fost strâns asociată cu afacerea restaurantelor. Mama ei conducea restaurante în zona metropolitană din New York, iar Ray însuși lucra la Macy’s Marketplace și era la un moment dat manager de pub.

Rachel Rae este cunoscută mai ales pentru cele 6 emisiuni TV. Preferă stilul de gătit „rapid și ușor” și oferă multe rețete simple despre care spune că pot fi gătite în 30 de minute sau mai puțin, deși criticii spun acest lucru conceptul nu include timpul de gătit.

În afară de emisiuni TV, ea și-a lansat propria linie de vase, a scris mai multe cărți de bucate și a apărut în multe reclame populare.

Interesant este că, în 2007, American College Oxford Dictionary a anunțat adăugarea termenului EVOO, prescurtare pentru Ulei de măsline extra virgin, ulei de măsline extra virgin. Ray a fost cel care a inventat termenul și a contribuit la popularizarea acestuia în emisiunile sale TV.

4. Wolfgang Puck

Capital - 75 milioane dolari

ufxyq4s4

Acest om de afaceri și restaurator austriac și-a început călătoria culinară odată cu deschiderea primului său restaurant Spago în 1982. După ce a primit mai multe premii, a început să-și extindă restaurantul, care include acum peste 20 de restaurante și servicii de catering situate în întreaga lume.

Pak este, de asemenea, autorul multor cărți de bucate și a apărut în mai multe emisiuni TV și filme (de exemplu, în serialele Fraser, Povești din criptă și Las Vegas). Împreună, aceste realizări i-au adus lui Wolfgang Puck aproximativ 75 de milioane de dolari, făcându-l al patrulea bucătar bucătar din lume.

Fapt amuzant: Pak este bucătarul oficial al Ball al guvernatorului la ceremonia Oscar.

3. Gordon Ramsay

A câștigat aproximativ 175 de milioane de dolari

qwbzgrzh

Această personalitate este la fel de bogată pe cât este de ambiguu. Născut în Scoția, Ramsay a început de fapt ca un tânăr fotbalist talentat și nu s-a gândit la exploatările culinare până la 19 ani, când o accidentare la picior i-a pus capăt carierei sportive.

În Marea Britanie și apoi în Statele Unite, Ramsay a devenit unul dintre cei mai renumiți bucătari, iar restaurantele sale au primit 16 stele Michelin. Acest bucătar este, de asemenea, cunoscut pentru numeroasele sale apariții la televizor (una dintre cele mai faimoase emisiuni ale sale este „Hell's Kitchen”). În ciuda numeroaselor sale realizări culinare, Ramsay este cunoscut pentru că este extrem de grosolan, dur și prea vulgar.

2. Paul Bocuse

A câștigat peste 185 de milioane de dolari în carieră

j2imtain

Al doilea loc printre cei mai bogați bucătari din lume a fost luat de regretatul bucătar francez Paul Bocuse.

Cea mai mare realizare a sa este inventarea și popularizarea „bucătăriei noi”. Acest stil culinar revoluționar pentru timpul său a subliniat calitatea și naturalețea maximă a aspectului, culorii și consistenței felurilor de mâncare, precum și conținutul lor redus de calorii.

În 1987, Bocuse a inițiat competiția culinară internațională „Golden Bocuse”, care a devenit cea mai prestigioasă competiție internațională de bucătărie gourmet din lume.Și în 1989 a primit titlul de bucătar al secolului de către autorul ghid francez de restaurante Gault Millau.

1. Jamie Oliver

Cel mai bogat bucătar - aproximativ 300 de milioane de dolari

wjbzm1xo

Niciunul dintre cei mai bogați bucătari de pe această listă nu a reușit să se apropie în ceea ce privește mărimea averii lor de liderul incontestabil - britanicul Jamie Oliver.

Oliver folosește un amestec de stiluri de gătit britanice și italiene, promovează alimentația sănătoasă și este cunoscut pentru faptul că folosește doar cele mai proaspete și mai bune ingrediente de calitate. Compania sa, Jamie Oliver Group, operează 25 de restaurante englezești, precum și mai multe restaurante de peste mări (inclusiv în Rusia).

În plus, Oliver a publicat și o colecție extinsă de cărți de bucate și găzduiește numeroase emisiuni TV.

45 COMENTARII

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură