Acasă Natură Cele mai bune 15 rase de câini de pază pentru a vă păzi casa personală

Cele mai bune 15 rase de câini de pază pentru a vă păzi casa personală

Ce fel de câine de pază ar trebui să fie ideal pentru paza unei case sau apartamente private?

 • Neîncrezător de străini
 • foarte bine antrenat,
 • complet controlabil (desigur, de către proprietar),
 • și urmând clar comenzile de la persoana „mea”.

Așa spune șeful Federației Cinologice Ruse, Vladimir Golubev. Pe baza recomandărilor sale, precum și după ce am studiat forumuri specializate și site-uri dedicate creșterii câinilor, am compilat primele 15 rase de câini cele mai potrivite pentru securitatea casei, cabane de vară sau orice altă proprietate.

15. Câine de munte Appenzeller

Câine de munte Appenzeller

Aceste frumuseți dure, agile și energice sunt o alegere excelentă ca menajeră. Au fost inițial câini de fermă, așa că inteligența și ascultarea lor vă vor impresiona întreaga familie.

Appenzellers își iubesc cu drag „oamenii”, tineri și bătrâni, și îi păzesc cu gelozie, precum și protejează superb proprietatea și teritoriul. Vă rugăm să rețineți că, datorită temperamentului lor, acești câini necesită plimbări lungi sau alte activități fizice. Nu sunt absolut potrivite pentru păstrarea pe lanț sau într-o volieră.

14. Akita Inu

Akita Inu este un excelent paznic pentru o casă privată și o curte

Locul al paisprezecelea în primii 15 cei mai buni câini de pază din lume a revenit unui câine mare, curajos și extrem de puternic. Legenda Hachiko a aparținut acestei rase. Extrem de loiali proprietarului, Akita Inu sunt reticenți față de străini atunci când proprietarul este în apropiere. Cu toate acestea, simpla prezență a acestui câine este suficientă pentru a împiedica majoritatea oamenilor să intre în casa altcuiva.

Cu toate meritele sale, Akita Inu este un câine formidabil și, fără un lider uman puternic, va domina proprietarul și gospodăria sa.

Akita Inu nu latră dacă ceva nu este în regulă. În schimb, ele emit mormăituri amuzante, mormăi și gemete pentru a comunica cu gazda lor.

Un astfel de câine se simte minunat atât într-o casă privată, cât și într-un apartament din oraș.

Ca câine de familie, japonezul Akita nu este cea mai bună alegere. Aceste animale nu le plac zgomotul și sunt prea puternice pentru a se juca cu copii mici. Akita, de asemenea, nu-i place când oamenii intră pe teritoriul său și pot reacționa prost la copiii care vin și pleacă, mai ales dacă nu sunt controlați de adulți.

13. Ciobanesc german

Ciobanesc german, o rasă excelentă pentru a păzi casa și familia

Pe locul al treisprezecelea în clasamentul celor mai buni câini pentru paza casei și a familiei este cu adevărat universal, rasă ușor antrenabilă... Poate fi utilizat pentru securitate și pentru detectiv, servicii și activități de pază și va fi, de asemenea, un însoțitor excelent pentru o persoană nevăzătoare sau un paznic pentru un copil mic.

Ciobanii germani sunt extrem de energici și vor latra și urla când se plictisesc. Au nevoie de un proprietar care să ofere sarcini regulate, precum și plimbări lungi și multă atenție.Trebuie remarcat faptul că, deși acești câini sunt minunați pentru familie, nu le plac oaspeții și sunt atenți la străin, chiar dacă proprietarul îl tratează ca pe un prieten.

12. Chow Chow

Chow Chow

Câini liniștiți și atenți, care nu sunt pasionați de îmbrățișări sau de orice agitație. Chow Chow este cam același câine al proprietarului, așa că nu vă așteptați să iubească pe toți cei din casă în mod egal. Au nevoie de un proprietar puternic, puternic, altfel micul „urs” va deveni o fiară încăpățânată și neascultătoare.

Spațiul liber este foarte important pentru această rasă, iar Chow Chow va păzi fericit o zonă mare.

Este mai bine să nu aveți un Chow Chow ca câine de companie dacă familia are copii mici. Aceste animale de companie nu vor tolera calm dacă bebelușul apucă dureros urechile sau coada.

11. Kuvasz

Kuvasz este potrivit pentru paza turmelor și a bunurilor

Acești câini de păstor maghiari sunt foarte musculoși și extrem de puternici. Sunt gardieni excelenți, loiali fanatic față de proprietarii lor și fără teamă. Sunt foarte deștepți și foarte blândi cu copiii.

Cu toate acestea, kuvasele sunt animale mândre, așa că este destul de dificil să le antrenezi. În acest caz, metoda „stick” este absolut inacceptabilă. Socializarea și instruirea lui kuvasz ar trebui să înceapă încă de la vârsta puilor, datorită dorinței sale altruiste de a-și proteja familia prin orice mijloace.

Acest câine nu este potrivit pentru locuri mici, cum ar fi un apartament sau o casă fără grădină. Poate deveni agresivă dacă se simte închisă.

10. Rottweiler

Rottweiler

Rottweilerele puternice și musculare au fost folosite inițial în Germania pentru a escorta vite și căruțe. Sunt sensibili la străini și niciodată timizi. Aceste trăsături îi fac probabil unul dintre cei mai populari câini de pază care pot fi feroce atunci când protejează oamenii și bunurile.

Rottweilerii nu pot reacționa imediat la situație, deoarece au obiceiul de a „aștepta și a vedea”, ceea ce le permite să acționeze, dacă nu fulgerător, ci corect. Deci, există mai puține șanse de atac inutil.

Rottweilerele sunt considerate una dintre cele mai periculoase rase de câini din lume. Prin urmare, au nevoie de o pregătire atentă, fără de care câinii ar putea să nu vadă linia dintre apărare și agresivitate. Rottweilerii se înțeleg bine cu copiii și sunt minunați ca un protector pentru un fiu sau fiică.

9. Ciobanesc belgian Malinois

Ciobanesc belgian malinois

Este un câine de păstor care este adesea confundat cu un câine ciobanesc german datorită aspectului său similar. Malinois sunt inteligenți, alertați și foarte activi. Din această cauză, acestea nu reprezintă cea mai bună opțiune pentru protejarea unei case în care va trebui să stați singur mult timp sau acasă cu copii mici. Acești câini sunt prietenoși cu copiii, totuși, în timp ce se joacă, pot uita și zdrobi copilul.

Unii ciobani belgieni sunt prietenoși și asertivi, în timp ce alții sunt calmi și fără grabă. Ce trăsături vor prevala la un anumit animal va depinde de antrenamentul acestuia.

8. Komondor

Komondor

Câini foarte deștepți și vicleni, dar din acest motiv sunt greu de dresat. Nu vă mirați dacă Komondorul dvs. ignoră unele comenzi pe care nu vrea să le execute. Această rasă mare este potrivită doar pentru proprietarii experimentați care își pot antrena animalul de companie pentru oameni noi și alți câini. Komondorilor nu le place nici una, nici cealaltă. Dar include instantaneu membrii familiei proprietarului în turma sa și îi va proteja neobosit.

Nu vă mirați dacă Komondorul dvs. stă și se uită fix la voi. Pur și simplu veghează asupra persoanei care i-a fost încredințată, asigurându-i siguranța.

7. Doberman Pinscher

Doberman Pinscher

Dobermanii au reputația de a fi unul dintre cei mai agresivi câini. Ca și în cazul multor alte rase, această reputație este nemeritată. Dobermanul este de fapt un tovarăș iubitor, loial și de încredere.

Acești câini sunt incredibil de blânzi, îngrijitori și amabili cu copiii și vor fi un excelent gardian pentru plimbările lor. Ei învață repede și nu caută probleme. Dar fiți siguri că vor proteja atât locuința, cât și proprietatea atunci când este nevoie.

Dobermanii se plictisesc repede.O casă cu o grădină mare ar fi ideală pentru această rasă, de atunci animalul ar avea mult teritoriu de patrulat.

6. Shar Pei

Shar Pei este potrivit pentru securitatea apartamentelor

La început, Sharpei au fost crescuți ca câini de luptă, dar treptat au început să fie folosiți ca câini de pază. Este un companion loial și un protector acerb atunci când este nevoie.

Chinezul Shar Pei este cunoscut ca un câine calm, independent și inteligent căruia nu îi plac străinii și ceilalți câini. Shar Pei este un animal foarte teritorial și, atunci când străinii intră în casă, câinele poate prezenta un comportament cunoscut sub numele de „rechin”. Implică înconjurul unui străin pentru a-l deruta și intimida. Acesta este comportamentul natural al rasei și se folosește la lupta cu alți câini.

5. Terrier rusesc negru

Terrier rusesc negru

Această rasă de câini de pază de serviciu a fost crescută de manipulatori de câini sovietici în a doua jumătate a secolului al XX-lea, la inițiativa lui IV Stalin, motiv pentru care terrierii negri au fost numiți neoficial „câinele lui Stalin”. Se crede că genele a 17 rase diferite sunt „încorporate” în ele, inclusiv Schnauzer gigant, Rottweiler, Newfoundland, Great Dane, East European Shepherd și altele.

Inițial, terrierii negri erau destinați să lucreze în orice condiții climatice, așa că acești câini se disting nu numai prin rezistență fizică, ci și prin labe largi (pentru a alerga pe zăpadă), membre lungi (pentru alergare rapidă), precum și fălci și dinți puternici.

Terrierii negri se disting prin sănătate bună și un caracter bine echilibrat. Sunt foarte pregătiți, prietenoși cu proprietarul și gata să-l protejeze imediat de orice pericol. Ei examinează meticulos fiecare colț al teritoriului care i-a fost încredințat. Cu toate acestea, dacă sunteți în căutarea unui câine pentru un lanț, atunci terrierul negru este o opțiune proastă, acest animal are nevoie de libertate și comunicare constantă cu proprietarul și membrii familiei.

4. Mastiff tibetan

Mastifful tibetan este cea mai mare rasă de gardă

Puii de Mastiff pot costa până la 7.000 de dolari, făcându-l unul dintre cele mai scumpe rase de câini din lume.

Acești urși uriași, cu aspect impunător, au fost crescuți de mulți, mulți ani ca câini de pază, iar în timpul nostru nu au pierdut aceste abilități.

În ciuda faptului că mastinii tibetani sunt foarte loiali familiei lor, ei se raportează geografic la străini, astfel încât niciun străin nu va intra în casă sau apartament fără permisiunea proprietarului. De fapt, „urșii” sunt atât de teritoriali încât li se recomandă să-i conducă periodic de-a lungul diferitelor rute. Acest lucru se face astfel încât să nu înceapă să revendice teritoriul ca al lor.

Acesti caini sunt protectori incapatanati si neinfricati. Prin urmare, ei sunt încurajați la o pregătire riguroasă a ascultării împreună cu o socializare activă și cu cât mai devreme cu atât mai bine. Și rețineți că, dacă un mastin tibetan crede că are dreptate, nu vă veți răzgândi niciodată! Singura lui sarcină este să-și protejeze familia de tot ceea ce consideră o amenințare și nimic nu va schimba acest lucru.

Mastifful tibetan nu este cu siguranță pentru cei slabi de inimă și fără o pregătire adecvată se poate dovedi un animal extrem de periculos și nu numai pentru străini, ci și pentru al său.

3. Câine ciobanesc din Asia Centrală

Câine ciobanesc din Asia Centrală (Alabai)

Spre deosebire de majoritatea raselor moderne, câinii ciobănesc din Asia Centrală sau Alabai nu sunt crescuți de nicio persoană sau țară specifică (deși sunt considerați o comoară națională din Turkmenistan).

Condițiile dure de viață și lupta constantă împotriva prădătorilor au modelat caracterul și aspectul Alabaiilor. Sunt câini puternici, inteligenți, independenți și neînfricați, cu temperament calm. Sunt loiali membrilor familiei și nu vor permite străinilor să intre pe teritoriul lor.

Ciobanii din țările din Asia Centrală au folosit acești câini pentru a păzi turma, iar în Rusia și în țările spațiului post-sovietic, câinii ciobănesc din Asia Centrală sunt folosiți pentru serviciul de pază. Calitățile excelente de securitate fac din Alabayev gardieni de neînlocuit ale caselor private, facilităților industriale, căsuțelor de vară și altor locuri. Dacă este necesar, Alabai se poate implica într-o luptă cu un străin, fie el un animal sau o persoană.

Proprietarul Alabai trebuie să fie calm și răbdător la antrenament, deoarece CAO sunt foarte încăpățânați și se dezvoltă mai lent decât alte rase, atât fizic, cât și intelectual.Alabaevii pot fi numiți maturi doar până la vârsta de 3 ani.

2. Caine de supraveghere din Moscova

Moscova rasa ceasului

„Nu vă retrageți și nu vă predați” - un astfel de motto ar putea fi pe stema paznicului de la Moscova, dacă câinii ar fi puși pe stema.

Reprezentanții acestei rase masive, nepretențioase și viabile au fost inițial crescuți de școala de creștere a câinilor militari Krasnaya Zvezda pentru a proteja teritoriul și își arată calitățile numai în afaceri, fără a vorbi inutil inutil.

Câinii de pază din Moscova sunt foarte inteligenți, se împrumută bine la antrenament și nu vor oferi niciodată proprietarului o infracțiune.

În familie, aceștia se comportă la fel de prietenos cu toți membrii familiei și pot deveni buni protectori pentru copiii mari, dar nu ar trebui să îi lăsați singuri cu copilul. Și nu din cauza naturii câinelui, ci din cauza dimensiunii sale.

1. Ciobanesc caucazian este cel mai bun câine de pază

Câinele păstor caucazian este cea mai bună rasă de câine de pază

Această rasă a fost pusă de manipulatorii ruși de câini pe primul loc în selecția celor mai buni câini pentru protecția casei. Acești câini masivi știu exact cum să reacționeze dacă simt o amenințare pentru casa ta sau membrii familiei, așa că nu-ți subestima blana.

Nu sunt agitați, încrezători, neînfricați și extrem de neîncrezători față de străini. Cu toate acestea, un câine ciobanesc caucazian slab educat, datorită dimensiunii sale uriașe și caracterului său dominant, poate fi periculos pentru proprietar. Prin urmare, este necesar un curs de formare generală.

Câinii ciobănești caucazieni tratează bine copiii, dar nu trebuie să lăsați un copil mic singur cu un câine. La urma urmei, greutatea minimă a unui câine este de 50 kg, iar o cățea este de 45 kg.

Această rasă este ideală pentru paza unei zone întinse. Pe un lanț sau într-un apartament înghesuit, câinii ciobănești caucazieni se plictisesc, deseori latră „din ordine”, devin agresivi și imprevizibili.

Ce trebuie să căutați atunci când alegeți un câine de câine pentru a vă proteja casa

Cum să alegeți un cățeluș de rasă de pază

 1. O parte foarte importantă a procesului de alegere a unui anumit câine care se potrivește nevoilor dvs. este descendența acestuia și modul în care discutați cu crescătorul și solicitați informații despre câinii din canisa.

Deoarece câinii moștenesc genele și comportamentele părinților și strămoșilor lor până la a 7-a generație, este important ca crescătorul să știe cum să vă spună despre aceste tipare. De fapt, asta separă un crescător bun de un crescător obișnuit. Crescătorul vă poate spune despre filiația și natura puiilor și vă poate ajuta să faceți cea mai bună alegere pentru nevoile dumneavoastră.

 1. Ce poți oferi câinelui tău?

Câinii proiectați pentru a proteja teritoriul sunt de dimensiuni mari. Prin urmare, primul lucru pe care trebuie să îl luați în considerare înainte de a cumpăra un animal de companie este spațiul pe care îl puteți oferi. Desigur, îți poți invita câinele să trăiască și să se joace cu tine în interiorul casei, dar cu siguranță va avea nevoie de un spațiu deschis spațios pentru a se deplasa și a-și explora teritoriul.

Diferența dintre un câine agresiv și un câine protector este gradul de socializare, modul în care oamenii din familie se raportează la acesta și instruirea pe care o primește. Deci, câteva lucruri mai importante de oferit câinelui dvs. sunt timpul, atenția și banii investiți în lecțiile de antrenament.

 1. De ce i-ti este frica?

Este foarte important ca dvs., ca potențial proprietar al unui câine de pază mare, să vă răspundeți sincer cu privire la temerile animalului dvs. de companie.

 • Ți-e teamă de mărimea ei?
 • Ești suficient de puternic pentru a te descurca cu un câine cu greutatea de până la 70 kg?
 • Esti suficient de disciplinat pentru a-ti invata disciplina cainelui?
 • Știi cum să te comporti cu câinii în general? Poți să le citești limbajul corpului? Puteți învăța să comunicați cu alte animale de companie?

De asemenea, dacă nu ați mai avut niciodată un câine, vă recomandăm să obțineți o cățea, deoarece comportamentul lor este mai ascultător și mai previzibil.Cățelele sunt mai ușor de tratat decât bărbații și sunt la fel de eficiente atunci când vine vorba de protejarea teritoriului.

19 COMENTARII

 1. După cum a spus un cunoscut canin, atunci când alegeți un câine, imaginați-vă că are diaree și va trebui să-și spele blana. Komondor și Mastiff Tibetan vor avea dreptate în acest subiect. Dar, serios, Păstorul German va fi o tăietură mai presus de toate cele de mai sus. Aceasta este părerea mea și toată lumea alege.

 2. De ce nu există câine Cane Corso. Câine superb. Se aprinde rapid și la fel de repede se oprește în protecție (protecție).

 3. Nu există un german mai bun decât un câine! Toți ceilalți câini sunt pe mintea lor. Chiar dacă câinele este bine dresat în cel mai nepotrivit moment, ea va face ce vrea, ignorând toate comenzile proprietarului. Un german bine antrenat nu va ignora niciodată proprietarul și nu va face acest lucru în felul său. În plus, sunt cei mai deștepți și mai loiali câini.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură