Acasă Natură Cele mai reci 10 orașe din lume

Cele mai reci 10 orașe din lume

Înghețați iarna? Crezi că e prea frig în jur? Îți vin lacrimi în ochi la gândul la soarele cald? Există locuri în care este mult, mult mai frig și totuși oamenii există cumva acolo. Cât trăiesc exact - în noi primele 10 cele mai reci orașe din lume... Toate orașele au un record de temperatură de iarnă.

10. Harbin, China - minus 38,1 ° C

Harbin, ChinaPentru locuitorii acestui oraș, chiar și o iarnă grea este o plăcere. La urma urmei, datorită ei, la Harbin are loc Festivalul Internațional de Zăpadă și Gheață. Acesta este unul dintre cele mai mari festivaluri de gheață din lume. Oferă sculpturi pe gheață, înot cu gheață și schi alpin.

9. Longyearbyen, Norvegia - minus 46,3 ° C

Longyearbyen, NorvegiaÎn această așezare, situată pe insula West Spitsbergen, una dintre cele mai ciudate interdicții din lume... Nu poți să te naști și să mori aici. Prin urmare, nu există maternitate sau cimitir aici. Iar cadavrele oamenilor morți sunt transportate pe continent. Longyearbyen este, de asemenea, renumit pentru faptul că depozitul mondial de semințe subterane a fost construit aici la insistența ONU. Va fi util în cazul unei catastrofe globale.

8. Barrow, SUA - minus 47 ° C

Barrow, SUARăceala vine în acest oraș american în mod neașteptat (aproape ca la utilitățile rusești). Ieri oamenii ar putea conduce cu ușurință o mașină, dar astăzi este necesar să folosiți echipamente de deszăpezire. Datorită acestor schimbări de temperatură, trăirea în Barrow este destul de dificilă. Cu toate acestea, pentru asta este renumit homo sapiens, care se poate adapta la aproape orice condiții.

7. Winnipeg, Canada - minus 47,8 ° C

Winnipeg, CanadaUnul dintre cele mai reci locuri de pe planetă este capitala provinciei canadiene Manitoba. Minimele tipice din ianuarie sunt de la minus 20 până la minus 22 ° C. Și pe 24 decembrie 1879, a fost înregistrată temperatura recordului orașului - minus 47,8 ° C. Trebuie să fi fost o zi neplăcută pentru orășeni.

6. Yellowknife, Canada - minus 51 ° C

Yellowknife, CanadaFondată în 1934, Yellowknife este capitala Teritoriilor de Nord-Vest ale Canadei. Găzduiește peste 20.000 de oameni, dintre care majoritatea sunt angajați în industria minieră. Orașul se mândrește cu nopți lungi și clare de iarnă, care oferă condiții optime pentru vizualizarea luminii nordice de la mijlocul lunii noiembrie până la începutul lunii aprilie.

5. Dudinka, Rusia - minus 61 ° C

Dudinka, RusiaUnul dintre cele mai nordice orașe ale lumii se confruntă în mod regulat cu condiții extreme de iarnă. Temperatura medie zilnică minimă în ianuarie este de minus 33 de grade Celsius.

Acest oraș găzduiește singurul stadion de gheață din lume dincolo de Cercul Polar Arctic - arena de gheață Taimyr.

4. Norilsk, Rusia - minus 64 ° C

Norilsk, RusiaNorilsk nu a avut niciodată un climat blând. Iarna, atinge adesea minus 40 de grade.Cu toate acestea, în 2014, a fost înregistrată o nouă temperatură minimă acolo - 64 ° C sub zero. Este interesant faptul că Norilsk și Murmansk se află aproape la aceeași latitudine. Cu toate acestea, Murmansk este vizibil mai cald.

3. Iakutsk, Rusia - minus 64,4 ° C

Yakutsk, RusiaPrimele trei cele mai reci orașe de pe Pământ sunt deschise de capitala Republicii Sakha. Este renumit pentru condițiile sale foarte dure de iarnă. Cele mai extreme temperaturi sunt în ianuarie, cu temperaturi medii cuprinse între minus 38 ° C și minus 41 ° C. În 1891, a fost înregistrată o înregistrare a temperaturii cu un semn minus (64 ° C sub zero).

În plus, sezonul de iarnă din Yakutsk poate începe mult mai devreme decât în ​​alte orașe ale lumii.

2. Verkhoyansk, Rusia - minus 67,7 ° C

Verkhoyansk, RusiaDin punct de vedere tehnic, acest oraș poate fi considerat cel mai rece de pe Pământ, deoarece liderul listei noastre este un sat. Nu sunt mulți rezidenți în Verkhoyansk - 1131 de persoane începând din 2017. Și acest lucru este de înțeles, sunt puțini oameni care vor să locuiască într-un loc care poartă titlul „Polul de frig în emisfera nordică”.

1. Oyamkon, Rusia - minus 71,2 ° C

Oyamkon este cel mai rece loc din lumeAcesta este răspunsul la întrebarea care este cel mai rece loc de pe Pământ. Temperatura medie de iarnă în satul Oymyakon este de minus 50 ° C. Iar cea mai scăzută temperatură înregistrată este uimitoare de -71,2 grade. Adevărat, aproape un secol îl separă de timpul nostru; a fost măsurată în 1924. Pentru comparație: în cel mai fierbinte loc din lume aerul se încălzește până la 70 de grade.

De ce este Oymyakon cel mai rece oraș din lume?Locația Oymyakon

Motivul este amplasarea geografică a satului, care a fost ghinionistă din mai multe motive simultan. Este situat într-o vale a râului înconjurată de munți, care formează ceva asemănător cu o potcoavă. Vârful deschis al arcului indică nordul. Noaptea, aerul rece dens și greu curge din munți și se acumulează în depresiunea în care se află satul.

Înălțimea deasupra nivelului mării joacă, de asemenea, un rol: de regulă, cu cât locul este mai înalt, cu atât este mai rece. Vara în sat este scurtă, doar trei luni, dar fierbinte, cu scăderi mari de temperatură; dacă în timpul zilei poate fi cu plus 30 ° C, atunci noaptea aerul este răcit la minus.

Ironia rezidă în chiar numele „Oymyakon”. Provine din cuvântul Evenk care înseamnă un izvor care nu înghețează sau un loc în care hibernează peștii. Există într-adevăr o sursă lângă sat, din cauza căreia, se pare, locuitorii locali au început să se stabilească aici. S-au obișnuit rapid cu temperaturile scăzute.

Termometru în Oymyakon

O temperatură de -40 ° C este considerată rece, dar nu prea rece. -25 ° C - neobișnuit de cald. Faptul că vremea este de obicei calmă, de asemenea, ajută la adaptarea la frig - facilitează suportarea frigului. Localnicii spun chiar că preferă să locuiască aici și nu acolo unde iernile sunt mai moderate, ci vânt și umed. Măsurează temperatura cu termometre speciale cu aliaj de mercur-taliu, astfel încât mercurul să nu înghețe. Temperatura maximă minimă a acestora este de minus 61,1 ° C.

La astfel de temperaturi, acțiunile cele mai simple, cum ar fi să duci un copil la grădiniță sau la școală, să mergi la magazin se transformă într-o întreagă căutare. De obicei, locuitorii din Oymyakon în lunile „de iarnă” încearcă să iasă mai puțin - doar la magazin alimentar, rapid, înfășurându-se într-o eșarfă și apăsând suplimentar o mănușă pe față.

Dar locuitorii din Yakutsk, situată la două zile distanță, trebuie să sune un taxi sau să se mute numai cu transportul personal. Apropo, înghețul pentru copiii Oymyakon nu este o scuză pentru a sări peste școală - funcționează până la -52 ° C.

Ce haine salvează de îngheț în Oymyakon

Localnici înghețați în haine de blanăLocalnicii se îmbracă, desigur, în blănuri - cu cât sunt mai naturale și mai groase, cu atât mai bine. Pălării de blană, cizme din blană înaltă (din piele și blană de cerb), mănuși și o eșarfă pe toată fața pentru a proteja pielea de arsuri. Blana artificială nu este deloc bună. În frig, devine rapid inutilizabil și uneori se descompune literalmente.

Copiii pentru grădiniță sunt înfășurați într-o asemenea măsură încât sunt practic incapabili să se miște independent - doar sprâncenele și ochii sunt vizibili.Prin urmare, părinții le poartă pe o sanie, iar pătura de blană care este așezată pe aceste sanii este pre-încălzită.

Alimente

Pește stroganinaEste imposibil să cultivați culturi în condiții de permafrost, astfel încât localnicii se hrănesc în principal cu alimente proteice dense. Stroganina s-a stabilit ferm în meniu, precum și cu multe secole în urmă, printre popoarele indigene din nord. Acestea sunt așchii dintr-o bucată de carne sau pește înghețată. Iar meniul de zi cu zi constă cel mai adesea din supă groasă cu aceeași carne sau pește. Într-un astfel de climat, localnicii nu au nevoie de frigidere, deoarece totul este depozitat chiar în afara ferestrei.

Animale de companie

Bovine la polul friguluiLocuitorii din Oymyakon păstrează vite, dar pe vreme atât de rece încearcă să nu-i lase să iasă afară. Iarna, numai caii Yakut rezistenți (sunt acoperiți cu un cal lung și dens) și câinii sunt eliberați pe stradă. Vacile, pe de altă parte, văd lumina albă de iarnă numai în caz de urgență și apoi își înfășoară special mamele, astfel încât să nu înghețe.

Servicii utilitare

Permafrostul, temperaturile extrem de scăzute și canalizarea sunt lucruri incompatibile, astfel că majoritatea toaletelor din Oymyakon sunt situate în afara caselor. Oymyakon este alimentat cu căldură de o stație termică locală pe cărbune. Starea sa, precum și încălzirea centrală în orașul Yakutsk, situat la două zile distanță, sunt verificate în iunie. În același timp, conductele sunt înlocuite, dacă este necesar.

Panile de curent electric sunt cele mai grave care se pot întâmpla în nordul înalt. Dacă se întâmplă acest lucru, toți locuitorii din Oymyakon ies în stradă și încearcă să încălzească clădirile cele mai necesare pentru sat cu arzătoare - o grădiniță, un singur magazin, o cantină. Țevile trebuiau săpate și încălzite manual, astfel încât să nu înghețe. Din fericire, acest lucru nu se întâmplă des.

Transport

UAZ tolerează perfect înghețulExistă două modalități de a ajunge de la Yakutsk la Oymyakon - fie cu mașina, fie cu avionul. Avioanele zboară numai în sezonul cel mai cald, vara și nu mai mult de o dată pe săptămână. Prin urmare, principala conexiune cu lumea este prin transportul rutier. Cea mai durabilă este clasica „pâine” UAZ, capabilă să depășească peste o mie de kilometri de autostradă acoperită cu o crustă de gheață și zăpadă fără consecințe speciale pentru sine.

Mașinile din nordul îndepărtat necesită o manipulare specială și atentă. Șoferii plasează adesea o pătură de lână peste capotă și o alta dedesubt pentru a încălzi motorul și electricitatea. Geamurile mașinilor din nord sunt duble, astfel încât să nu fie acoperite cu gheață. Dacă mașina se află în exterior, aceasta trebuie ținută la ralanti. Poate fi oprit doar într-un garaj încălzit. Dacă motorul este oprit în aer liber, bateria va îngheța instantaneu și vehiculul nu va putea porni. Prin urmare, dacă motorul s-a oprit brusc undeva în afara orașului, trebuie să dezghețați bateria peste foc și, în plus, să încălziți carcasa metalică de sub motor.

Transportatorii pe distanțe lungi nu opresc motoarele cailor de fier timp de luni întregi. Datorită condițiilor dure din nord, marea majoritate a benzinăriilor din regiunea Yakutsk sunt deschise 24 de ore pe zi.

Motoarele care circulă constant de autoturisme, respirația oamenilor și aburul de la întreprinderile industriale care lucrează creează o perdea densă care acoperă Yakutsk în cel mai rece sezon. Uneori este atât de gros încât nu se vede nimic la o distanță de zece pași.

Obiecte gadget

Este mai bine să nu obțineți electronice mici în Extremul Nord pe stradă, deoarece se transformă instantaneu într-o bucată de gheață. Prin urmare, proprietarii le păstrează în buzunarele interioare, încălzindu-le cu căldura propriilor corpuri și le primesc doar în camere încălzite. Este foarte dificil să fotografiați la astfel de temperaturi sub zero.

Boală și moarte

Focuri pentru a încălzi pământulÎn mod surprinzător, cu astfel de frig extrem, răcelile nu se întâmplă. Virușii și bacteriile îngheață pur și simplu. A îngheța ceva este ușor, dar a răci nu este.Cu toate acestea, acest lucru nu este atât de bun pe cât pare și, dacă un locuitor din Oymyakon se mută în regiuni mai calde, riscă să răcească constant.

Clima dură este un mare test pentru corpul uman, așa că aproape nu există ficat lung între locuitorii din nordul îndepărtat. Pe lângă temperaturile extreme, deficiențele de vitamine și o dietă monotonă joacă, de asemenea, un rol. Iarna eternă afectează atât începutul, cât și sfârșitul vieții umane - în frigul înghețat este imposibil să excavăm mormântul, așa că, dacă unul dintre locuitorii satului moare, pământul trebuie încălzit cu focuri.

Ce simt localnicii în legătură cu acest climat?

Clima OymyakonToamna în nordul îndepărtat este cea mai tristă perioadă a anului. Vara scurtă s-a încheiat, cu o iarnă lungă și foarte rece în față. Cu toate acestea, când vine în sfârșit, iar nămolul plictisitor este acoperit de zăpadă proaspătă, albă și curată, locuitorii din regiunea Yakut par să se bucure de sosirea vremii reci. Reclamațiile sunt de obicei cauzate nu de îngheț în sine, ci de performanța slabă a utilităților - dacă încălzirea nu funcționează sau a avut loc un accident. Căldura ridică mult mai multe critici - începând din iunie, nordicii, obișnuiți cu vremea rece, încep să se plângă de căldură.

Este adevărat, în ultimii ani, locuitorii din Yakutia (cei care își permit) preferă să aștepte iarna în locuri mai calde. De exemplu, în Thailanda, a fost trasată o linie plană directă între Yakutsk și Bangkok. Și locurile lor sunt ocupate de turiști - uimitor, dar Oymyakon devine un loc popular printre fani pentru a simți zâmbetul animalului de frig real.

Cum afectează frigul corpul uman?

  • La minus 5 ° C, înghețul este mai revigorant decât incomod - pentru a vă proteja de acesta, este suficient să vă îmbrăcați cu o pălărie caldă, să vă înfășurați gâtul cu o eșarfă și veți fi cald și confortabil.
  • La minus 20 °, umezeala din mucoasa nazală începe să înghețe, iar aerul rece arde nasofaringele.
  • La minus 35 ° C, degerăturile pe pielea expusă reprezintă un pericol foarte real.
  • Și la minus 45 ° C, doar un masochist poate purta ochelari cu rame metalice - metalul se lipeste de pomeți și nas și va trebui să scoateți ochelarii împreună cu bucăți de piele.

Lasa un comentariu

Introduceți comentariul dvs.
te rog scrieti numele

itop-ro.polrestrojakpus.com

Tehnică

Sport

Natură